Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman kan best lachen om zijn eigen vorm van 'spelbederf'

Er gebeurde iets opvallends in de 52ste minuut van Ajax - Sparta. Joël Veltman deed alsof hij de bal over de zijlijn tikte, maar zette het plots op een lopen. Hij fopte zijn tegenstander en kreeg de hoon van Twitter over zich heen. Veltman kan er wel om lachen.

12 februari 2017 - 18:41
UsershyraDesktopajax_dataimages1a4534ad79a1d0c7072cbc524acd18ef_normal
Veltman had nog veel meer goeie acties dan die ene. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De situatie ontstond na een tikkie dat werd uitgedeeld aan Bertrand Traoré, die even geblesseerd op de grond bleef liggen. Er ontstond wat aarzeling: stoppen of doorgaan? De scheids floot niet en Veltman besloot van de verwarring gebruik te maken.

Hij deed alsof hij de bal over de zijlijn zou tikken, omdat Traoré nog steeds op het gras lag, maar speelde toen zijn mannetje uit. Ivan Calero Ruiz had er niet op gerekend dat de rechtsback er vandoor zou gaan.

“Haha, het was een slimmigheidje. Bertrand lag op de grond en ik deed een beetje alsof ik de bal uit zou schieten. Hij keek om en toen dacht ik: ik ga erlangs en geef ‘m voor. Ik krijg nu natuurlijk geen prijs voor sportief gedrag. Het was een slimmigheidje. Ik moet er vooral om lachen en niet iets groots erover verzinnen," aldus Veltman tegenover Ajax Life.

Grote vraag is wat er gebeurt als je dit zaterdagmiddag in de kelderklasse doet op veld C. De kans is aanwezig dat je de poppen dan aan het dansen hebt. “Een paar teamgenoten zeiden in de kleedkamer al: als je dat bij mij doet, krijg je een doodschop,” aldus Veltman.

“Wat als er een doelpunt was gevallen? Dan had ik niet keihard gejuicht, maar ja. Doelpunt is doelpunt. Ik vind het ook weer niet zo’n groot ding, het was vooral grappig. Om te lachen. Ik liep niet op de keeper af, ik gaf gewoon een voorzet. Er was nog niets aan de hand.”

De spelers van Legia Warschau en Vitesse kunnen gerust zijn: Veltman is niet van plan het snel nog een keer te proberen: “Ik kan dit volgende week niet nogmaals doen, dan hebben ze me gelijk door.”

De actie van Veltman kan bij Peter Bosz wel op enig begrip rekenen. “Tsja, als je de hele wedstrijd aan het tijdrekken bent. Ik had geen armgebaar gemaakt, maar de bal ook niet uitgeschoten. Dan moet je maar opschieten, vind ik.”

Sparta-trainer Alex Pastoor onderbreekt Bosz tijdens de persconferentie en is het ook niet met de coach van Ajax eens. “Ik vond het een heel sportief moment, vooral dat armgebaar,” spreekt Pastoor cynisch.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >