Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vindt het onzin dat hij naïef wordt genoemd

Welke vraag je over zijn speelwijze ook stelt aan Peter Bosz, het antwoord komt op hetzelfde neer: druk zetten, naar voren en aanvallen. Het lijkt soms wel eens alsof de trainer vergeet dat zijn ploeg ook nog moet verdedigen. “Onzin,” brengt hij er tegenin.

10 februari 2017 - 10:11
UsershyraDesktopajax_dataimages19d32835e70156e417493ec10369d73b_normal
Ajax kon hier even niet vooruit, tot frustratie van Bosz. © Pro Shots

Bosz kwam eerder deze week aan het woord tijdens een symposium in Garderen, waarbij diverse trainers uit de eredivisie presentaties gaven. Het ging over hun werkwijzen, tactiek en meer van die dingen in het hedendaagse voetbal.

De trainer van Ajax legde uit waarom hij is afgestapt van het druk zetten met een nummer tien en nu Amin Younes of de gehele voorste linie druk op de verdediging laat zetten. Je zou kunnen stellen dat het verdedigen van Ajax voorin al begint.

“Ik ben lang een trainer genoemd die naïef is, omdat hij niet om verdedigen zou geven. Onzin! Bij al mijn clubs begin ik daar juist mee. Laat ik heel veel trainen op de defensieve organisatie,” tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van Bosz.

Bosz is zich altijd bewust van het gevaar op een counter van de tegenstander. Hij wijst op de manier waarop Pep Guardiola, thans trainer van Manchester City, zich voorbereidt op een wedstrijd van zijn ploeg.

“Het leek me eerst overdreven om drie dagen bezig te zijn met het analyseren van counters, maar na het lezen van het boek Herr Pep begreep ik het. Guardiola zoekt en zoekt: welke spelers staan er bij de tegenstander vrij als we aanvallen?”

Bosz hanteert nu een soortgelijke werkwijze. “Want dan weet je: wie van de spelers van mijn team moet doordekken? En waar op het veld. En wanneer.” Kortom, zo stelt Bosz: “Ongeacht de stand, doordekken is verplicht!”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >