Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Bosz: ‘Zolang die tweede niet valt, blijft het spannend’

Peter Bosz vond dat Ajax zich na honderdtachtig minuten voetballen tegen Legia Warschau (1-0) terecht heeft geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. “We hebben het over twee duels goed gedaan en ik ben er trots op dat we bij de laatste zestien zitten.”

23 februari 2017 - 21:24
UsershyraDesktopajax_dataimagesbbbc3c25cb7347859cf44d9c8f9414f1_normal
Bosz liet zich geregeld langs de zijlijn gelden. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Morgenmiddag rond 13.00 uur weten de Ajacieden welke opponent de sportieve horde vormt voor een plekje bij de laatste acht. Dat Ajax zich als laatste Nederlandse club bij het keurkorps plaatste, werd pas in de allerlaatste minuut van de blessuretijd duidelijk.

“We hadden het onszelf gemakkelijker kunnen maken door die tweede te maken, want daar hebben we wel wat kansen toe gehad,” stelde Bosz na afloop. “Dat gebeurde nu niet, waardoor het tot het laatst spannend bleef. Zij gingen meer drukken en zo’n bal kan altijd een keer verkeerd vallen.”

De trainer was blij met het resultaat, maar niet met het spel in het begin van de wedstrijd. Hij hekelde voornamelijk de opbouw van achteruit, waar Ajax een drie-tegen-twee tactiek slecht uitspeelde. “Toen we dat beter deden, zag je ook meteen dat we wat kansjes kregen met een bal op de paal van Hakim en een schot in het zijnet van Davy.”

De verdiende treffer, enkele minuten na rust, kon niet op een beter moment vallen. “Dat was een geweldige goal. Zij moesten daarna komen, er kwam meer ruimte en we konden er via de omschakeling een aantal keren gevaarlijk uitkomen. Maar nogmaals, het blijft spannend zolang die tweede niet valt."

Bosz, die miljoenenaankoop David Neres overigens liet warmlopen maar niet inbracht omdat de score dat niet toeliet, toonde zich trots over de kwalificatie. “Over twee duels hebben we het goed gedaan. Ik ben er trots op dat we bij de laatste zestien zitten.”

De oefenmeester benadrukte ook nog maar eens dat zijn selectie meer dan elf goede spelers telt. Zowel Nick Viergever als Jairo Riedewald kon namelijk terugkijken op een goede wedstrijd. “In de eerste seizoenshelft heb je doorgaans weinig schorsingen, maar daarna moet je steeds vaker gaan schuiven. We hebben alle jongens hard nodig. Nick zit lekker in zijn vel en liet zien dat hij op links goed uit de voeten kan, terwijl Jairo het ook uitstekend deed,” besloot hij. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >