Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz eist bij spelers betere mentaliteit dan NOS-verslaggever

Als je door het verleden van Ajax - Sparta bladert, kom je geregeld hoge uitslagen tegen. Van 9-0 tot 6-2 en alles ertussenin, het komt voorbij. Peter Bosz rekent niet per definitie op een ouderwets middagje Sparta en verwacht een goede instelling van zijn Ajacieden.

10 februari 2017 - 14:19
UsershyraDesktopajax_dataimages9af1b986114e7f437a2f7de44b859f7f_normal
Als Bosz zondag zo'n kop trekt, gaan de dingen goed. © Pro Shots

Van de laatste vijftien wedstrijden in de eredivisie wist Sparta er slechts eentje te winnen. Als je dan voor gastheer speelt in de Amsterdam Arena, reken je op een leuke zondag. Dat doen Ajacieden altijd, maar je mag er niet vanuit gaan dat het een veegpartij wordt, stelt Bosz.

“Het mag niet mis gaan, dat vind ik ook, wij moeten thuis van Sparta winnen. Maar met jouw mentaliteit gaat dat niet lukken,” reageert Bosz tegenover een NOS-verslaggever, die, eerlijk is eerlijk, toegaf dat hij een beetje een provocerende vraag stelde.

“Ik probeer het anders aan te pakken richting mijn spelers. Niets is gemakkelijk. Sparta heeft de punten ook heel hard nodig, is wat weggezakt op de ranglijst en zal proberen om het ons zo moeilijk mogelijk te maken. We zullen het toch weer zelf moeten doen.”

Bosz is van mening dat Ajax alleen kan blijven winnen door naar zichzelf te kijken. En als het in de titelrace vervolgens aankomt op de onderlinge potjes met Feyenoord en PSV, dan is dat maar zo en kunnen die ontmoetingen eventueel de doorslag geven.

Hij is nog altijd van mening dat Ajax een stijgende lijn te pakken heeft, al is het spel niet meer zo flitsend als misschien in de herfst van vorig jaar het geval was. Toen werden er diverse hoge uitslagen neergezet.

“Ik ben altijd kritisch op de ploeg, want een ideale wedstrijd bestaat niet. Maar over 34 wedstrijden is er geen enkele club die 34 keer top speelt. Jullie mogen me corrigeren, maar volgens mij heeft Ajax niet een wedstrijd onterecht gewonnen. Ook tegen Roda waren we de betere, alleen misten we veel kansen.”

“Waaruit ik dan opmaak dat we de stijgende lijn beet hebben? We vertonen op veel vlakken vastigheid. We geven minder kansen weg en houden veel vaker de nul in vergelijking met begin dit seizoen. Je kunt alleen maar aanvallen als je verdedigend goed staat.”

Wie een blik werpt op de ranglijst, bespeurt dat Feyenoord, PSV en Ajax een heel eind boven de rest staan. Een paar jaar geleden werd Ajax diverse keren met relatief weinig punten kampioen. Dat volstaat nu niet meer. Wij van Ajax Life vragen ons af: is de nivellering van de eredivisie hiermee ten einde?

Bosz antwoordt: “Als je daar trends in wilt ontdekken, is dat heel gevaarlijk. Ik deed niet mee aan die roep van nivellering, dit is misschien ook een momentopname. Heerenveen doet het echt goed, AZ laat het al een paar weken afweten. De topdrie heeft de hoogste begroting en hoort er bovenuit te springen. Feit is dat de topclubs iedere week de punten pakken, ook tegen op papier zware tegenstanders. Het verschil is er wel.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >