Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Ajaxvrouwen winnen opnieuw topper tegen Twente

De Ajaxvrouwen hebben uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Ed Engelkes won vrijdagavond op De Toekomst met minimaal verschil van concurrent FC Twente: 1-0. Marjolijn van den Bighelaar werd uiteindelijk matchwinnaar.

11 februari 2017 - 12:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesf49415b4b4114c2397508f474b41c3ea_normal
De voorsprong op Twente is nu elf punten. © Sjoerd Tullenaar

De Ajaxvrouwen gingen voortvarend van start. De ploeg domineerde de wedstrijd en kreeg een flinke aantal goede kansen. “Met een beetje geluk sta je in de rust met 3-0 voor,” zei Daphne Koster tegen Ajax Life. “We kregen onwijs veel opgelegde kansen en gaven daarnaast niets weg.”

Toch duurde het lang voordat de openingstreffer werd gemaakt. Onder andere Desiree van Lunteren, Kelly Zeeman en Van den Bighelaar waren dichtbij een doelpunt, maar hadden het vizier niet op scherp. Vlak voor het rustsignaal was het topscorer Van den Bighelaar die toch voor de verdiende voorsprong zorgde.

FC Twente kwam in de tweede helft beter voor de dag. De druk op het Amsterdamse doel werd opgevoerd, maar de verdediging hield stand. Doordat Twente alles op alles zette kwam er ruimte voor de Ajaxvrouwen, maar tot doelpunten leidde dat niet.

“In de tweede helft zette ze ons vast en konden we minder goed opbouwen. Zij gingen alles op alles spelen met vier spitsen. Ik heb echter geen moment gedacht dat we de voorsprong weg zouden geven. En als we iets secuurder waren geweest voorin hadden we de wedstrijd al lang dood kunnen maken,” zei Koster.

Door de zege is de voorsprong op FC Twente elf punten. ADO Den Haag is op negen punten achterstand de nummer twee. Koster: “We mogen hier best van genieten. Maar met het play-offs-systeem worden de punten straks gehalveerd, dus dan kan het nog alle kanten op.”

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.