Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax O19 loot thuisduel met Dynamo Kiev in Youth League

Ajax onder 19, vroeger bekend als A1, neemt het in de achtste finales van de Youth League op tegen Dynamo Kiev. Dat heeft de loting in Nyon uitgewezen. De ploeg van Aron Winter moet zich in één wedstrijd zien te plaatsen voor de kwartfinales.

10 februari 2017 - 12:38
UsershyraDesktopajax_dataimages06c2121e88c22f63c6ecfd2cb47a629e_normal
Ajax onder 19 moet op De Toekomst zien af te rekenen met Dynamo Kiev. © Pro Shots

Ajax heeft in de achtste finales het thuisvoordeel, er is geen return. Ajax - Dynamo Kiev wordt dinsdag 21 februari gespeeld. De aftrap is waarschijnlijk om 18.00 uur. Binnenkort volgt er meer informatie over de kaartverkoop.

Ajax onder 19 plaatste zich voor de achtste finales via het domestic champions path, de weg voor nationale jeugdkampioenen waarvan het eerste elftal geen Champions League speelde. In de eerste ronde versloeg Ajax het IJslandse Breideblik over twee wedstrijden met 7-0. In de volgende ronde was het te sterk voor het Griekse PAOK (2-0 en 2-1).

In de play-offronde nam Ajax het op tegen Juventus, een van de nummers twee uit het Champions League path. Door doelpunten van Carel Eiting en Kaj Sierhuis won Ajax dinsdagavond met 2-0.

Er is in Nyon ook direct doorgeloot voor de volgende rondes. Mocht het Ajax lukken om Dynamo Kiev te verslaan, gaat het in de kwartfinales op bezoek bij AS Monaco of Real Madrid. Ook bij de kwartfinales wordt maar een wedstrijd gespeeld.

Wordt ook die wedstrijd gewonnen plaatst onder 19 zich voor het finaleweekend in Nyon, eind april. Daar worden de halve finales en finale gehouden. Voor de volledigheid ook nog de mogelijke tegenstanders in de halve finales: CSKA Moskou, Rosenborg, PSV of Benfica.

Maar goed, dat duurt nog wel even. Eerst maar eens de achtste finales overleven.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >