Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz heeft geen moeite met Ziyechs pogingen van afstand

Hakim Ziyech schiet graag op doel. Heel erg graag. Het liefst ook vanuit alle hoeken en standen. Alleen levert het niet zo veel op. Ook tegen FC Utrecht zagen we weer diverse afzwaaiers. Peter Bosz vindt het geen probleem als Ziyech van veraf op doel schiet.

26 januari 2017 - 14:33
UsershyraDesktopajax_dataimages8e3162164471ad560d4abf998e554969_normal
Ziyech mag het van Bosz blijven proberen. © De Brouwer

Ziyech had voor de winterstop al 61 keer op doel geschoten, meer dan twee keer zoveel als de nummer twee. Dat was Lewis Baker van Vitesse. De verhouding? 61 schoten van Ziyech versus 30 van Baker. Ook in 2017 legt de spelmaker graag van grote afstand aan.

Een afstandsschot van Ziyech leverde Ajax tegen Excelsior drie punten op, maar veel vaker hobbelt een bal ergens tussen de doelpaal en de cornervlag over de zijlijn. Ajax Life vroeg tijdens de persdag richting Ajax - ADO Den Haag hoe Bosz hier over denkt.

“Dan is de conclusie dat hij ze slecht raakt,” reageert de trainer. “Vanuit de tweede lijn schieten is een kwaliteit van Ziyech. Hij is een passende middenvelder, geen lopende middenvelder. Klaassen is dat wel. Hij duikt nog wel eens op achter de verdediging, soms na passes van Ziyech.”

Daarmee verklaart Bosz het verschil tussen Klaassen en Ziyech, maar wat vindt hij van de schoten van afstand? “Een passende middenvelder als Ziyech schiet vaker vanuit de tweede lijn, maar ik heb liever niet dat ballen bij de cornervlag eindigen. Al had Hakim tegen Utrecht ook een schot waar de keeper zoveel moeite mee had dat de bal tegen de lat kwam.”

“Niet alle ballen eindigen bij de cornervlag. Er riep wel eens iemand: je moet schieten wil je kunnen scoren,” haalt Bosz de befaamde uitspraak van Johan Cruijff aan. “Daar is Hakim mee bezig. Met zijn techniek zullen de ballen straks heus wel op goal zijn en misschien wel erin.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >