Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Traoré na bijzonder duel zeker van deelname Afrika Cup

Vraag niet hoe, maar het is Bertrand Traoré gelukt om zich met Burkina Faso te plaatsen voor de Afrika Cup. Of vraag ook eigenlijk maar wel hoe, dan kunnen we tenminste vertellen hoe het zit. Het beslissende doelpunt, de 2-1, viel in de negende minuut van de blessuretijd.

04 september 2016 - 19:57
UsershyraDesktopajax_dataimages3cdb62feab0c83c1eac00ebff0527fe8_normal
Ajax kan na de winterstop even niet beschikken over Traoré. © Pro Shots

Burkina Faso ging aan de leiding van kwalificatiegroep D en had aan een overwinning op Botswana genoeg voor een plek op het eindtoernooi. Die overwinning leek al binnen twintig minuten gestalte te krijgen, dankzij een treffer van Prejuce Nakoulma.

Botswana kreeg na een uur spelen ook nog eens rood, maar kwam in de slotfase toch op gelijke hoogte. Zelfs Livescore.com weet niet wie het doelpunt maakte, dat zegt ook wel weer iets. Er vielen daarna nog twee rode kaarten, verdeeld over beide teams.

Alsof het allemaal nog niet dramatisch genoeg was, leek Burkina Faso kwalificatie mis te lopen, maar in de negende minuut van de blessuretijd kwam het alsnog goed. Het lukte Banou Diawara om te scoren en hij werd daarmee de held van De Hengsten. Bekijk hier een barslechte video van de treffer.

Gevolg van de kwalificatie van Burkina Faso is wel dat Ajax huurspits Traoré na de winterstop een een tijdje moet missen. De wedstrijden tegen PEC Zwolle (uit), FC Utrecht (uit), ADO Den Haag (thuis) en Roda JC (uit) bevinden zich in de gevarenzone.

Dit hangt natuurlijk ook een beetje af van de prestaties van Burkina Faso. Hakim Ziyech wist zich met Marokko eerder al te kwalificeren en dreigt hetzelfde rijtje wedstrijden te missen.

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.