Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Duarte vond het een tijdje niet zo gezellig bij Ajax

Diverse spelers melden deze week dat ze het niet zo gezellig vonden tijdens hun periode bij Ajax. Lucas Andersen was de eerste, Lerin Duarte voegt zich nu bij de Deen. Beide spelers vertrokken deze zomer definitief en spreken daarom nu vrijuit, al hoor je zulke verhalen nooit van de toppers.

08 september 2016 - 16:52
UsershyraDesktopajax_dataimages0ef292c5beea29fb812b52620536033a_normal
Er waren een tijdje vraagtekens bij de fitheid van Duarte. © Pro Shots

Desondanks is het misschien toch goed om naar de verhalen van Andersen en Duarte te luisteren. Als je ergens iets kunt verbeteren binnen een organisatie, doe je daar natuurlijk goed aan. Al blijft een volgende speler daardoor maar binnenboord. Al slaagt een extra speler wel.

Hoe dan ook, Duarte kwam binnen als opvolger van Christian Eriksen – al mochten we dat niet zo opschrijven – en we weten nog de eerste helft die hij speelde tegen AC Milan: die was fenomenaal. Als je het even niet meer wist, kon je Duarte de bal geven en kwam er alsnog een oplossing.

Helaas schitterde Duarte slechts 45 minuten in Ajaxshirt. Hij raakte die wedstrijd nog geblesseerd en qua prestaties kwam het daarna niet meer goed. “Ik ben mislukt. Dat is hard, maar zo is het wel,” stelt de middenvelder tegenover Voetbal International.

“Waar is het misgegaan? Ik zeg niet dat het alleen maar door blessures komt, echt niet. Dat zou te gemakkelijk zijn. De manier waarop Ajax mij heeft behandeld, is zeker niet goed geweest. Maar de manier waarop ik daar vervolgens mee ben omgegaan, ook niet,” vervolgt hij.

Frank de Boer vertelde Duarte dat het 'm niet ging worden en hoewel hij in eerste instantie met de A-selectie mocht blijven meetrainen, is dat in drukke tijden niet altijd praktisch. Zodra een keer wordt verwacht dat je meetraint bij Jong Ajax, knapt het elastiek en dan zit je echt op een zijspoor.

Als gevolg daarvan ontstonden er scheve gezichten tussen de staf enerzijds en Duarte anderzijds. Dit gebeurde via kleine dingetjes. “Ik had een jaar met de trainers en fysio's van het eerste elftal gewerkt, maar toen ik bij Jong Ajax zat, groetten sommigen me niet eens meer als ik 's ochtends op de club kwam.”

“Ik snap dat niet. Ik ben toch niet ineens een ander persoon, we hebben toch geen ruzie? Behandel me dan ook niet anders. Het waren geen grote dingen, maar ik reed daardoor wel dagelijks met een klotegevoel naar de club.”

Ajax komt Duarte volgende week tegen als het op bezoek gaat bij Heracles Almelo. De middenvelder keerde kort na het ontbinden van zijn verbintenis in Amsterdam terug op het oude nest.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >