Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cillessen opvallend eerlijk over prestaties: 'Het was niet goed'

De statistieken van Jasper Cillessen waren afgelopen seizoen misschien wel beter dan ooit. Zijn spel echter niet. Dat verzinnen wij niet, dat zegt Cillessen zelf. De doelman van FC Barcelona durft zelfs hardop de discussie aan te gaan of hij nog net zo goed is als op het WK van 2014.

06 september 2016 - 10:35
UsershyraDesktopajax_dataimages4618e411ae4fc9f5ae7f6b3a6da9b2c3_normal
De vraag is hoe lang op Cillessen op 'nul' blijft in Barcelona. © Pro Shots

Zoals gezegd: met de statistieken van Cillessen was de laatste twee seizoenen weinig mis. Hij hield vorig seizoen zelfs in totaal een keer of twintig de nul, wat uitzonderlijk is. Het was helaas niet goed genoeg voor een landstitel, maar dat is een ander verhaal. Hier staat nog een analyse over meevoetballen.

Daar gaat het nu ook niet om. Het gaat om Cillessen zelf. Cillessen die ondanks een moeilijke start van het seizoen belangstelling opwekte van Barcelona en een transfer maakte naar de beste club van de wereld.

“Het eerste seizoen na het WK was op zich goed, vorig jaar was het een stuk minder. De cijfers waren goed, sportief was het minder. Dat is lastig. Ik heb nu weer een stap te maken,” meldt Cillessen in de microfoon van Voetbal Inside.

“Misschien is mijn ontwikkeling te snel gegaan, waardoor dingen minder opvielen. Het leek alsof ik achteruit ging. Het liep niet, dan ga je andere dingen proberen. Terwijl je terug moet naar de basis. Ik kreeg er ook andere taken bij om het maar even mooi te zeggen, daar ben ik niet de persoon voor.”

Wat die taken precies zijn, wordt in dit vraaggesprek niet duidelijk. Misschien bedoelt Cillessen dat hij de baas werd van de verdediging en dat hij daardoor druk was met het neerzetten van de mensen direct voor hem. En dat dit dan weer ten koste ging van de concentratie voor het keepen zelf. Zoiets.

Hoe dan ook, de eerlijkheid van Cillessen valt te prijzen. Al is het ergens natuurlijk ook allemaal wel logisch. “Ik heb er niks aan om te roepen dat ik fantastisch was, terwijl het niet zo was. Ik ben eerlijk genoeg om dat te zeggen. De beste Jasper komt nog.”

De kans is trouwens groot dat Cillessen in het belangrijke WK-kwalificatieduel in en met Zweden moet plaatsnemen op de bank, net als vorige week thuis tegen Griekenland.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >