Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz stelt Ziyech op 'waar hij hem het hardst nodig heeft'

De komst van Hakim Ziyech naar Ajax brengt een belangrijke vraag met zich mee: op welke positie komt hij te spelen? Dat is een vraag waar moeilijk direct antwoord op valt te geven, maar Peter Bosz geeft wel alvast een schot voor de boeg. Misschien krijgt Ziyech niet eens een vaste plek.

03 september 2016 - 13:44
UsershyraDesktopajax_dataimages94262a06f3da02876157083b51f37a48_normal
Het rugnummer van Ziyech verraadt nog weinig over zijn positie. © Pro Shots

De transferzomer werd voor Ajax afgerond met het uitgeven van 11 miljoen euro, voor een speler. Het is jaren geleden dat in de Amsterdam Arena zo'n cheque werd uitgeschreven, maar voor Ziyech durfde Overmars het aan.

Ziyech is er misschien wel in zijn eentje verantwoordelijk voor dat FC Twente nog in de eredivisie speelt en dus zijn de verwachtingen hoog. Alleen, Ajax heeft een heleboel middenvelders en amper buitenspelers. Waar zien we de Marokkaan straks terug?

“Het kan beide zijn,” antwoordt Bosz op de vraag van Fox Sports. “We gaan Ziyech opstellen waar we hem het hardst nodig hebben. Dat kan verschillen. Hakim heeft al jaren bewezen een uitstekende speler te zijn, dus we zijn hartstikke blij met zijn komst.”

Ziyech begon bij Twente als middenvelder, maar speelde de laatste tijd hangend aan de rechterkant.

Als je benieuwd bent naar een analyse over Ziyech, klik dan hier.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >