Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz weet echt nog niet wanneer Krul fit is

Tim Krul is gehaald als tijdelijke vervanger van Jasper Cillessen, maar het is nog steeds maar de vraag wanneer de doelman fit is. Het is zelfs in zoverre de vraag dat Peter Bosz geen voorspelling durft te doen. Krul is herstellende van een blessure aan zijn kruisband.

08 september 2016 - 17:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesb526c9babab329283ae2fc9aaea6e32a_normal
Wie weet kan Ajax in oktober over Krul beschikken. © Pro Shots

Het scheelt niet veel meer of Krul staat een volledig jaar buitenspel. Hij liep de blessure op tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal, begin oktober 2015, uit tegen Kazachstan, na een verkeerde landing. Krul revalideerde in Newcastle en Amerika en zet zijn laatste stappen naar fitheid op De Toekomst.

“Ik weet het echt niet. Het is nu bijna een jaar dat hij eruit ligt. Wat ik wel weet, is dat hij als-ie eenmaal wedstrijdfit is... Trainingsfit is iets anders dan wedstrijdfit. Tim zal eerste ritme moeten opdoen bij Jong Ajax,” luidde het verhaal van Bosz verspreid over de persdag.

Het lijkt erop dat we voor de volgende interlandperiode, begin oktober, niet te rekenen op het debuut van Krul onder de lat van het Ajaxdoel. “Ik vind het heel gevaarlijk om iets te zeggen, anders krijg ik straks iedere week die vraag,” vervolgt Bosz.

“Ik weet het niet, ik weet het oprecht niet. Tim is nu bezig met de keeperstraining, samen met Carlo l'Ami. Daarna volgt de groepstraining en dan nog wedstrijden met Jong Ajax. Het hangt ervan af. Ik weet het echt niet.”

Een klein geluk voor Krul is dat Jong Ajax zo'n beetje iedere maandag en vrijdag in actie komt, waardoor dat ritme mogelijk iets sneller terugkeert. In ieder geval lijkt het er voorlopig op dat Andre Onana zijn handschoenen mag aantrekken.

De doelman debuteerde recent voor zowel Ajax als de nationale ploeg van Kameroen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >