Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz puzzelt verder, maar legt Riedewald alvast op zes

Jairo Riedewald op zes. Dat is waar Peter Bosz de komende tijd mee verder wil. De trainer is nog op zoek naar de juiste balans op het middenveld, maar zeker is wel al dat Riedewald een stukje van de puzzel is.

08 september 2016 - 16:07
UsershyraDesktopajax_dataimagesfcd4c5ee54623615905d39c688dc0789_normal
Bosz vindt Riedewald de enige, echte zes bij Ajax. © Pro Shots

Ajax kende zijn beste momenten in dit nog prille seizoen met Riedewald op zes. Denk maar terug aan de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki en het uitduel met Go Ahead Eagles. De start was wat weifelend, maar toen het eenmaal begon te lopen, ging het ook best prima.

“Daar wil ik wel mee doorgaan, met Jairo op het middenveld. Als ik nu naar de selectie kijk, vind ik Riedewald op dit moment de enige die een goede controlerende middenvelder kan worden. Dat is hij nu nog niet, maar hij heeft wel de potentie,” aldus Bosz.

De trainer van Ajax doet deze uitspraak tijdens een rondetafelgesprek met journalisten van diverse publicaties, waaronder ook Ajax Life. “Riedewald met de punt naar achteren en twee aanvallende jongens ervoor. Hoe staat het het beste, wie komt er het beste tot zijn recht? Daar zoek ik naar. Het middenveld bepaalt namelijk waar en hoe je verdedigt, maar ook waar en hoe je aanvalt. Het middenveld bepaalt.”

Als Riedewald al in de eerste wedstrijd van het seizoen op zes stond, waarom verdween hij dan van die positie om er later weer terug te keren? Bosz: “Ik had na PAOK-thuis een goed gevoel over Riedewald, maar het had niet alleen met hem te maken. Bazoer was die wedstrijd geblesseerd, Gudelj geschorst. Er komen jongens terug en dan ga je kijken, kan het ook met die jongens? Vergeet niet, Jairo is ontzettend snel en wij verdedigen ver van het doel af.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >