Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Andersen vond het door concurrentie niet gezellig bij Ajax

Nee, we kunnen niet zeggen dat de periode van Lucas Andersen bij Ajax een unaniem belachelijk groot succes was. Hij kwam nooit verder dan de status van groot talent. Nu de Deen is vertrokken naar Grashoppers geeft Andersen aan dat hij het niet naar zijn zin heeft gehad in Amsterdam. Hij vond het niet gezellig.

07 september 2016 - 14:21
UsershyraDesktopajax_dataimages4e6e37f2244d473da71b206b62d048d2_normal
Andersen had het niet echt naar zijn zin bij Ajax. © Pro Shots

“Het moeilijkste van als jonge jongen naar het buitenland gaan, is dat je er plotseling alleen voor staat,” zegt Andersen, die vlak voor zijn achttiende verjaardag naar Ajax kwam, tegen Ekstra Bladet. “Het is er niet zo gezellig als bij Deense clubs, waar je iedereen kent en je alles samen doet.”

Behalve dat Andersen het niet gezellig vond, had hij ook moeite met de hevige concurrentiestrijd bij Ajax. “De spelers waren geen vrienden, maar concurrenten. Er is geen ruimte voor vriendelijkheid.”

En we moeten er volgens Andersen niet te makkelijk over denken. “Het is moeilijk om uit te leggen hoe zwaar het is. Mensen denken: hoe moeilijk kan het nou zijn... Maar het is echt heel zwaar als je niet speelt en de trainingen niet lopen zoals je wilt.”

“Ik had op die momenten behoefte aan een vriend waarmee ik af kon spreken om zo alles even te vergeten,” vervolgt Andersen. Maar die vriend had hij niet, dus was hij aangewezen op zijn TV. “Je bent alleen, dus ik deed niks anders dan televisie kijken en spelen op de Playstation.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >