Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Ajaxvrouwen winnen ook topper tegen PSV

De Ajaxvrouwen zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Na de winst in de seizoensopening op kampioen FC Twente wonnen de Amsterdammers vrijdagavond ook op bezoek bij PSV. De topper in Eindhoven eindigde in 1-2, Loïs Oudemast en Marjolijn van den Bighelaar maakten de doelpunten voor Ajax.

10 september 2016 - 02:09
UsershyraDesktopajax_dataimagese7bd2db903b4fb98656bd11ff5d252f3_normal
De Ajaxvrouwen staan na twee op papier lastige wedstrijden op zes punten. © Sjoerd Tullenaar

De Ajaxvrouwen schoten goed uit de startblokken. Al na drie minuten was Marlous Pieëte dichtbij een doelpunt, maar de aanvaller kon niet echt lekker uithalen. Dat ging Oudemast een minuut later beter af. De middenvelder strafte een fout in de verdediging van PSV koelbloedig af.

PSV, dat het openingsduel met SC Heerenveen verloor, kwam snel op gelijke hoogte. Michelle Hendriks kopte de bal uit een hoekschop simpel binnen. “Je verwacht dat we rustiger worden na die 0-1,” zei trainer Ed Engelkes op het digitale thuis van Ajax. “Maar dat was niet zo. Dan komt PSV uit een standaardsituatie via hun kleinste speelster op 1-1. Dat mag niet.”

Nog voor rust kwamen de Ajaxvrouwen weer op voorsprong. De inzet van Pieëte werd eerst nog gehouden door de Eindhovense keepster, maar gelukkig was Van den Bighelaar er als de kippen bij om de 1-2 binnen te schieten.

De verdediging van Ajax kwam in het resterende deel van de wedstrijd niet echt meer in de problemen. Zelf creëerde de Amsterdammers nog de nodige kansen, maar de Amsterdammers verzuimden om het duel vroegtijdig te beslissen, waardoor Engelkes niet helemaal tevreden was. “Pluspunt van de tweede helft was dat we weinig weggaven. Maar je wil altijd meer. Ik ben tevreden met de punten, maar nog ontevreden over het spel.”

Door de overwinning staan de Ajaxvrouwen nu samen met ADO Den Haag aan kop van de eredivisie met de volle pond uit twee wedstrijden. De ploeg van Engelkes gaat over twee weken op bezoek bij Achilles’29.

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.