Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zelfs blessure houdt Suarez nog niet weg van Copa América

Luis Suarez sloeg zondag de handen voor zijn gezicht. Er gebeurde dan ook iets zeldzaams. De sterspeler van FC Barcelona liep een blessure op aan zijn hamstring. Dat gebeurde tijdens de gewonnen bekerfinale tegen Sevilla (2-0), maar binnenkort wacht alweer de Copa América.

23 mei 2016 - 16:42
UsershyraDesktopajax_dataimagesd30933821c3279dc3486039de6ba3035_normal
Suarez is nooit geblesseerd. Nou ja, bijna nooit dan. © Pro Shots

Hij wordt dan misschien op zijn tijd geschorst, geblesseerd is Suarez (29) vrijwel nooit. Sterker nog, we kunnen ons bij Ajax niet één wedstrijd herinneren die hij vanwege fysiek ongemak moest laten schieten en ook Liverpool en Barcelona konden vrijwel altijd een beroep op hem doen. Een overzichtje check je hier.

Maar nu moest Suarez echt geblesseerd van het veld. Een pleister op de wonde was dat Barcelona ook zonder hem, na verlenging weliswaar, wist te winnen van Sevilla en de dubbel greep. Hoewel de spits niet meer van de partij kon zijn in de verlenging, meldt hij zich spoedig bij de nationale ploeg.

Uruguay doet binnenkort mee aan de Copa América en nu Suarez eindelijk niet meer is geschorst vanwege zijn beet op het WK, is afmelden geen optie. Het eerste deel van de revalidatie gebeurt nog in Barcelona, daarna stapt de aanvaller in het vliegtuig en voegt hij zich bij zijn Uruguayaanse vrienden.

Suarez wil in Amerika gewoon met Uruguay foebele, zelfs als hij een groepswedstrijd moet missen. Dat overkwam hem bij het WK van 2014 ook al, toen door een blessure aan zijn knie. We weten allemaal wat er daarna gebeurde; Suarez schoot Engeland naar huis en vloog in de armen van de zieke verzorger, die hem oplapte. Die verzorger kan hem helaas niet meer van dienst zijn.

Trouwens, let op: we maken geen tikfout als we stellen dat Suarez met Uruguay in Amerika om de Copa América gaat foebele. De Centenario-editie van het toernooi vindt plaats in Amerika en het deelnemersveld wordt aangevuld met landen als Amerika, Mexico en Costa Rica.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >