Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wat Van Rhijn betreft hoefde De Boer niet weg

De samenwerking tussen Ricardo van Rhijn en Frank de Boer leek tijdens de winterstop verbroken te worden. Er kwam nog een halfjaar bij, maar nu staat er dan toch echt een punt achter. De trainer vertrekt, de rechtsback misschien ook wel. Toch is Van Rhijn dankbaar.

13 mei 2016 - 11:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesfcfba8098dd5807a80646a6fafa11a40_normal
Het laatste halfjaar was Van Rhijn wel compleet uit beeld. © Pro Shots

'Rica' was tijdens de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen dicht bij een transfer naar Galatasaray, maar er kwam een kink in de kabel. Dus bleef hij nog een halfjaartje bij Ajax, nog een halfjaartje spelen onder De Boer. Of, nou ja, vooral bankzitten.

“Het kon twee kanten op, wat dat betreft is De Boers vertrek geen grote verrassingen. Iedereen heeft zijn eigen carrière die het belangrijkst is. Ik heb in het begin goede tijden mogen meemaken, hij was ook de trainer die me liet debuteren in het eerste. Dat zal ik niet snel vergeten,” aldus Van Rhijn voor de camera van Fox Sports.

“Ik begrijp dat hij nu voor zichzelf kiest. Of een frisse wind goed is voor Ajax? Dat zou kunnen. Als zijn gevoel dat zegt, is het een goede keuze van hem en de club dat de wegen scheiden. Van ons hoefde hij absoluut niet weg... Nee, natuurlijk niet.”

Tot slot een geinig feitje: van alle spelers die De Boer in ruim vijf jaar onder zijn hoede had, was Van Rhijn de man die het vaakst werd ingezet tijdens duels in de eredivisie. In totaal maar liefst 117 keer. Dit aantal had nog veel hoger kunnen liggen als hij door Kenny Tete niet uit de basis werd gespeeld. En zelfs toen Tete geblesseerd raakte, was er geen speeltijd meer weggelegd.

De complete top vijf van meeste competitieduels onder De Boer is als volgt:

  Speler Wedstrijden
1 Van Rhijn 117
2 Schöne 114
3 Cillessen 99
4 De Jong 99
5 Blind 97

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >