Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verhoeven zwaait af en beschouwt 15 mei als hoogtepunt

Het is over en uit voor Jeroen Verhoeven (36). De doelman heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. Verhoeven diende FC Volendam een groot deel van zijn carrière, maar maakte ook uitstapjes naar Ajax en FC Utrecht. Hij beleefde onder meer zijn hoogtepunt in Amsterdam.

19 mei 2016 - 17:15
UsershyraDesktopajax_dataimages9a1e5fca1f9ec212cd50503e3458e9ce_normal
Verhoeven was op deze mooie dag tweede man, maar niet achter Stekelenburg. © Pro Shots

Verhoeven moest in zijn laatste seizoen als prof, hij keerde terug bij Volendam, genoegen nemen met een rol op het tweede plan. En nu is het voetballeven klaar. De doelman richt zich op andere dingen, zoals een project voor jongeren met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis.

“Ik wil iets terugdoen voor de maatschappij en ik ben nog fit genoeg om bij de amateurs op niveau te spelen. Lijkt me leuk, want ik heb het nog nooit meegemaakt. Er is nog geen contact geweest, maar ik ben gewoon bereikbaar, hoor,” maakt Verhoeven in de Gooi en Eemlander reclame.

Verhoeven gaat de geschiedenisboeken in als 'pizzakeeper', een bijnaam die hij tijdens Volendam - Ajax in 2008 zelf omarmde door ludiek mee te doen met het uitvak. Iedereen kon dat waarderen en daar werd het roepen van 'pizza!' alleen maar leuker van, zeker toen Ajax hem ook nog eens inlijfde als derde keeper.

De derde keeper werd de tweede keeper en de tweede keeper werd zelfs even tijdelijk eerste keus. Verhoeven speelde een handvol wedstrijden voor Ajax. Hij slaagde er tijdens Excelsior-uit (2-2) in om een punt te redden. Een zeer waardevol punt, zo bleek achteraf. Of, nou ja, achteraf. Op 15 mei 2011.

“Die wedstrijd om de landstitel was het hoogtepunt in mijn loopbaan. We wonnen met 3-1 en ik zat weliswaar op de bank, maar het voelde ook als mijn titel, hoor. Ik hield diezelfde dag ook de schaal omhoog,” aldus Verhoeven, die een jaar later zonder te spelen opnieuw kampioen werd.

Toch beschouwt Verhoeven de twee schalen plus een KNVB-beker als echte prijzen. “Want in mijn ogen kun je alleen maar winnen als team. En ik heb ontegenzeggelijk mijn bijdrage gehad.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >