Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Wiel haalt uit naar PSG-trainer Blanc

Gregory van der Wiel is einde contract bij Paris Saint-Germain en vertrekt. Het is een afscheid met tranen, maar niet uit verdriet. Wel uit boosheid. Van der Wiel kan niet begrijpen waarom hij steeds vaker op de bank werd gezet. Eerlijk gezegd is dat ook een beetje raar.

24 mei 2016 - 14:11
UsershyraDesktopajax_dataimagesabb559e44b4380ccbfb1ff9ae743ea56_normal
VDWiel kan zijn reserevol niet verklaren en kreeg geen uitleg. © Pro Shots

Na een wat moeilijke start groeide de 28-jarige Van der Wiel uit tot basisspeler van PSG. Er werden titels gewonnen en bekers gepakt, alleen Europees bleven de prestaties achter bij de ambities van de club die een ontzettend goed gevulde spaarrekening heeft.

Er gebeurden recent rare dingen rondom 'Greg'. Hij was niet altijd zeker meer van een plekje in de basiself en kreeg concurrentie van spelers die niet eens op zijn positie spelen. Centrale verdediger Marquinhos kwam op Van der Wiels plek te staan, zelfs toen directe concurrent Serge Aurier was geschorst.

“Ik heb altijd alles gegeven om binnen dit team basisspeler te mogen zijn en had best willen blijven. Maar toen ik wissel werd gezet, begreep ik dat er weinig vertrouwen meer in mij was,” spreekt Van der Wiel zich uit voor de camera van Eurosport.

“Ik heb me erg slecht gevoeld toen ik op de bank belandde. Ik schaamde me zelfs, want volgens mij heb ik voldoende kwaliteit om in de Champions League te voetballen. Alles deed ik eraan om mijn plek terug te veroveren, maar het was duidelijk dat de trainer geen vertrouwen in me had.”

Die trainer luistert naar de naam Laurent Blanc. Hij staat er goed op bij de hoge bazen uit Qatar en leidde de club dit seizoen naar het Franse kampioenschap, twee bekers en de laatste vier in de CL. Van der Wiel is minder goed over Blanc te spreken.

“De trainer heeft me nooit uitgelegd waarom ik tweede of zelfs derde keus werd. Ik zou de reden graag willen weten, misschien had ik het dan wel begrepen. We spraken alleen nooit met elkaar, echt totaal niet. Blijkbaar heeft hij er geen behoefte aan om te communiceren met zijn spelers.”

Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van Van der Wiel ligt. De rechtsback werd gelinkt aan Internazionale en AS Monaco.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >