Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar acht visie Bosz geschikt voor Ajax

We hadden Frank de Boer, we hebben Peter Bosz. De 52-jarige trainer meldt zich eind juni voor het eerst bij Ajax om vol ambitie aan de slag te gaan. Edwin van der Sar hoefde niet lang te zoeken naar een opvolger voor De Boer: Bosz was de gewenste kandidaat en die is vastgelegd.

24 mei 2016 - 23:30
UsershyraDesktopajax_dataimages556be8302d7d679d57b23eba95479c0b_normal
De gewenste ambities komen overeen, nu de resultaten! © Pro Shots

Het hielp wel mee dat Bosz in zijn contract bij Maccabi Tel Aviv een clausule had laten opnemen, waardoor Ajax hem gemakkelijk kon losweken. Gezien de timing van het officiële bericht: zo'n beetje direct na de verloren Israëlische bekerfinale, waren Ajax en Bosz er al even uit.

Bosz tekent een contract voor drie seizoenen en Van der Sar denkt te weten wat voor trainer hij in huis heeft gehaald. “Eentje die onze talentvolle selectie nog beter kan maken,” merkt de directeur op in het persbericht.

“De clubs die hij trainde, speelden onder hem altijd technisch verzorgd en aanvallend voetbal. Dat past bij Ajax. Peter is ervaren en heeft een duidelijke visie. We zijn erg tevreden met het feit dat hij naar Ajax komt.”

Als we kijken naar de twee afbeeldingen in de onderstaande tweet, blijkt dat Bosz niet alleen aanhanger is van de filosofie van Johan Cruijff, maar zijn ploegen ook daadwerkelijk op die manier laat spelen. Dat was wel in de subtop. Wanneer Bosz erin slaagt Ajax ook zo te laten voetballen, gaat het weer de goede kant op. Zeker als er ook nog goede resultaten worden geboekt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >