Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Bosz tekent contract voor drie seizoenen bij Ajax

Peter Bosz is de nieuwe trainer van Ajax. Het is officieel, in kannen en kruiken en bevestigd door de club. Direct na de verloren bekerfinale in Israël maakten Bosz zelf, Maccabi Tel Aviv en Ajax bekend dat er zaken zijn gedaan. Bosz tekent een contract voor drie seizoenen.

24 mei 2016 - 22:33
UsershyraDesktopajax_dataimagescb7147b6270a443a3c1331e09acfcfa7_normal
Bosz is nu ook officieel de opvolger van De Boer. © Pro Shots

De 52-jarige Bosz was voor Ajax de gewenste opvolger van succestrainer Frank de Boer en die gedroomde kandidaat is gestrikt. Het regent nu grapjes dat Bosz prima bij Ajax past omdat hij met Maccabi net zo goed tweede werd en de bekerfinale verloor, maar de keuze is op zijn minst interessant.

Bosz speelde met Vitesse een spelletje dat zeer dicht in de buurt kwam van de Cruijff-filosofie. Misschien nog wel dichter dan het foebele van Ajax zelf. Het zal onder meer daarom zijn geweest dat hij hoog op het wensenlijstje van de directie stond.

De keuze voor Bosz is ook gedurfd, omdat hij een verleden heeft bij aartsrivaal Feyenoord. Laten we het maar als positief beschouwen dat hij er tijdens zijn actieve loopbaan als voetballer, in 1993, kampioen werd. Dat is namelijk slechts een enkeling gelukt. Zijn periode als technisch directeur kende een minder geslaagd verloop.

Bosz was als voetballer verder actief in Frankrijk, Japan en Duitsland, als trainer was hij de baas van De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse en het afgelopen halfjaar dus Maccabi Tel Aviv. De vaste assistent van Bosz, Hendrie Krüzen, verhuist mee en verbindt zich ook voor drie jaar aan Ajax. Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman blijven deel uitmaken van de technische staf.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >