Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Terugkeer naar Ajax altijd een optie voor De Jong

Hoe nu verder met Siem de Jong? Dat is een vraag die moeilijk valt te beantwoorden. De voormalig aanvoerder degradeerde met Newcastle United uit de Premier League en weet niet wat de toekomst brengt. Uiteraard wordt hij dan gelinkt aan Ajax, al is het maar omdat hij die link nu zelf legt.

24 mei 2016 - 10:24
UsershyraDesktopajax_dataimages09a6349f2cc6966ecd88d6a712795449_normal
De loopbaan van Siem zit in het slop, wie haalt hem eruit? © Pro Shots

De Jong vertrok twee jaar geleden naar Newcastle, maar kwam amper aan spelen toe. Deels door blessures, deels omdat het voor geen meter liep en het systeem moest worden aangepast. Iedereen weet: als het voor de pot hangen wordt met lange ballen, dan heb je niet zo veel aan Siem.

“McClaren begon met een speltype dat ik wel zag zitten. Maar op een gegeven moment werd de druk zo groot, dat hij van stijl veranderde. Minder risico, meer lange ballen,” haalt De Jong (27) terug tegenover Fox Sports.

Onder opvolger Rafael Benitez gebeurde min of meer hetzelfde. “In het begin mocht ik soms invallen. Toen we te veel goals tegen kregen en te open speelden, zette hij het om naar een defensieve manier van spelen. In zo'n systeem heb ik minder kans.”

De kans is groot dat Benitez ondanks de degradatie bij Newcastle blijft, de kans is aanwezig dat de toekomst van De Jong elders ligt. Als je bent gewend om de prijzen te spelen en actief te zijn in de Champions League, is The Championship toch wel een heel ander verhaal. Vurnon Anita is voorlopig wel van plan om te blijven.

“Na mijn vakantie ga ik met de club bespreken wat het beste is. Als de club zegt dat ik verhuurd of verkocht mag worden, moet ik kijken naar alle mogelijkheden. Het zal voor mij niet makkelijk zijn om de clubs voor het uitzoeken te hebben. Ajax zal altijd een optie blijven. Ik heb Peter Bosz wel eens gesproken, maar nog nooit onder hem gewerkt.”

Wat in Siems nadeel speelt, is dat hij de laatste jaren op een of andere manier telkens geblesseerd raakt. Soms op de gekste manieren: denk aan die keer dat zijn oog begon te bloeden na een botsing tijdens de training. Sinds hij in de zomer van 2013 een klaplong opliep rondom AZ-uit is het steeds raak. Dat schiet niet op. Voor Siem niet, voor niemand niet.

De Jong staat nog tot medio 2020 onder contract bij Newcastle.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >