Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Suarez rijgt goals aaneen en wint Europese Gouden Schoen

Er waren tijden dat Ajax ook wel FC Suarez werd genoemd. De spits scoorde zo vaak, waar was de club zonder hem? We zijn er achter dat het geen armoede was. Nee, Suarez blijkt een wereldtopper. Bij FC Barcelona doet-ie precies hetzelfde. En hij heeft een prima weekeinde achter de rug.

17 mei 2016 - 11:34
UsershyraDesktopajax_dataimages33aa08815c566edf808f5829e7350723_normal
De cijfers van Suarez zijn amper voor te stellen, niet normaal! © Pro Shots

Suarez werd met Barcelona kampioen, won als topscorer van Spanje de Pichichi-award en gaat er vandoor met de Gouden Schoen. Die laatste prijs is bestemd voor de topscorer van Europa. De aanvaller uit Uruguay blijkt net als in seizoen 2013/2014 de meest doeltreffende speler op de Europese velden.

Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat Suarez in La Liga dit seizoen maar liefst veertig doelpunten maakte. Van die veertig goals maakte Suarez er veertien in de laatste vijf wedstrijden. Dat merken we niet zonder reden op: Barcelona verkeerde in een vormcrisis en verspeelde zijn voorsprong.

Maar dankzij doelpunten van Suarez en vijf overwinningen op rij kwam alles toch nog goed: de landstitel is gewoon weer veroverd door de club uit Catalonië. In huize Suarez komen we vijf wedstrijdballen tegen, ten teken van de vijf hattricks die hij dit seizoen maakte.

Ook in het kampioensduel van Barcelona deed de voormalig Ajacied van zich spreken. De 29-jarige Suarez maakte drie treffers tegen Granada – de volledige productie – en toen kon het feest beginnen. Als we alles bij elkaar optellen en ook doelpunten uit andere competities nagaan, komen we tot het duizelingwekkende aantal van 59. Dat zit tegen het bizarre aan.

Het mag geen verrassing zijn dat dit het meest doelpuntrijke seizoen is uit de loopbaan van Suarez. Hij verbrak zijn record uit 2009/2010: in Ajaxshirt trof hij toen 'slechts' 49 keer doel. Klik hier voor een inmiddels alweer wat gedateerd overzichtje.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >