Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Licentiecommissie KNVB: Twente naar Jupiler League

Als het aan de licentiecommissie van de KNVB ligt…uh, sorry…de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB ligt, speelt FC Twente volgend seizoen in de Jupiler League. De proflicentie van de tukkers is ingenomen, maar ze krijgen ook gelijk weer een nieuwe licentie voor het laagste professionele niveau.

18 mei 2016 - 18:13
UsershyraDesktopajax_dataimages7da07264cc71157e2276446b751933e9_normal
Op bezoek in de Arena waren de tukkers nog vol vertrouwen. © De Brouwer

Snap je het nog? Het is een constructie waar Joop Munsterman en Doyen jaloers op zouden zijn geweest, zeg maar. De KNVB legt uit: “Op deze wijze wil de licentiecommissie recht doen aan alle betrokken belangen. Enerzijds is dit een definitieve streep door het verleden waarin FC Twente de licentiecommissie, alle andere clubs en de KNVB herhaaldelijk doelbewust misleidde. Anderzijds is dit een mogelijkheid voor FC Twente om de ingeslagen weg voort te zetten en van FC Twente weer een gezonde club in het betaald voetbal in de regio Enschede te maken.”

Het is ook nog een beetje vaag wat de precieze gevolgen zijn voor de overige voetbalclubs. Want of er volgend seizoen 17 of 18 ploegen in de eredivisie spelen, het is ons nog niet bekend. Het is wel vrijwel zeker – de Centrale Spelersraad wordt ook nog om een mening gevraagd, maar heeft alleen adviesrecht – dat we het minimaal een jaar zonder het beste broodje beenham van het land moeten doen.

Maar goed, dat is allemaal nog wel te overzien. Voor de supporters van FC Twente is het natuurlijk allemaal heel naar. We hopen dan ook dat de tukker snel weer terug zijn in de eredivisie. Al was het maar omdat er niet zoveel clubs met een groot uitvak zijn in Nederland. Twente-uit stond altijd garant voor een mooie awayday.

De onlangs aangekondigde financiële compensatie voor eredivisieploegen en gratis kaartjes voor het uitvak lijken met dit voornemen van de licentiecommissie ook van de baan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >