Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB kan nieuw speelschema eredivisie nog niet maken

Het lijkt erop dat we nog een tijdje moeten wachten op bericht dat Ajax het ergens in augustus opneemt tegen AZ. Vanwege het gedoe rondom FC Twente, De Graafschap en nog een rits clubs is het voor de KNVB onmogelijk om een nieuw speelschema te maken.

23 mei 2016 - 12:04
UsershyraDesktopajax_dataimagesbe50823b8f9897469cad3d92df0d6a92_normal
Een ding is zeker: Ajax komt SC Cambuur niet meer tegen. © Pro Shots

Als de nacompetitie is gespeeld, wordt het vizier altijd spoedig gericht op het maken van een nieuw speelschema. Degradanten eruit, gepromoveerde clubs erin en tussen alle knelpunten door – denk aan koopavonden en een braderie – kijken wanneer welke clubs tegen elkaar kunnen uitkomen.

Dat was dit keer opnieuw de bedoeling, maar er zijn problemen. Het is nogal onduidelijk wie de achttiende club in de eredivisie wordt: Twente, De Graafschap of misschien zelfs wel een andere deelnemer? De oorzaak van het probleem schuilt in de situatie rondom de tukkers, weet het ANP.

De KNVB wil Twente terugzetten naar de Jupiler League, maar daar is de club het nog niet mee eens. Twente is van plan een kort geding aan te spannen tegen de voetbalbond en hoopt via de rechter een langer verblijf in de eredivisie af te dwingen. Als dit gebeurt, is de kans groot dat ook De Graafschap juridische stappen onderneemt.

Hoewel de Superboeren kopje onder gingen in de play-offs staan ze op pole-positition om de plek van Twente over te nemen. Tenminste, als het aan De Graafschap ligt. De KNVB houdt het er maandag op dat De Graafschap officieel is gedegradeerd.

Het enige wat op dit moment zeker is: er volgt geen beslissingswedstrijd tussen de verliezers van de finale van de play-offs. De Graafschap en NAC moeten wachten op wat de KNVB beslist, er wordt geen sportieve strijd gevoerd. Een verzoek van NAC werd tot twee keer toe afgewezen, terwijl ook VVV-Venlo als nummer twee van de Jupiler League staat te trappelen om te promoveren.

Er is van alles aan de hand en niemand weet nu nog welke kant het precies opgaat. Dat maakt het moeilijk een speelschema op te stellen, zowel voor de eredivisie als de Jupiler League. Bestaan de competities zoals bedacht inderdaad uit achttien en twintig clubs, of moet er nog gegoocheld worden?

Het zijn voorlopig vragen zonder antwoorden...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >