Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen gaat de gedrevenheid van De Boer missen

Voor de tweede keer in zijn leven als Ajacied moest Davy Klaassen afscheid nemen van Frank de Boer. Dat gebeurde al eens bij de A1 en nu was het zo ver bij de grote jongens. Uiteraard gaat de nummer tien van Ajax zijn trainer missen.

13 mei 2016 - 10:12
UsershyraDesktopajax_dataimages0862e8e34f79368062492916b7d966f0_normal
Klaassen kwam in de herfst van 2011 bij de A-selectie. © Pro Shots

Ja, hij had het wel zien aankomen, Klaassen. Wie niet, eigenlijk? Na 5,5 jaar vertrekt De Boer uit de Amsterdam Arena en geef hem eens ongelijk. Het leek gewoon wel klaar. Dat geeft ook niets, dat kan gebeuren. Zeker na de vele nationale successen die zijn gevierd.

“Het is toch wel apart. Ik heb zo lang onder hem getraind en gespeeld. Ik ben eraan gewend dat hij mijn trainer is,” aldus Klaassen in gesprek met Ajax TV. “Wat ik het meest ga missen? Zijn gedrevenheid. Soms denk je buiten het veld: doe effe rustig aan.”

“Maar het werkt juist aanstekelijk. Die gedrevenheid slaat over op de groep, die dat ook krijgt. Hij is zes of zeven jaar mijn trainer geweest, nu komt er een ander voor de groep. Dat zal effe anders zijn.”

Klaassen is De Boer dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen. “Hij is heel belangrijk voor mij geweest. Ik ging eerder over naar Ajax A1, daarna naar het eerste. Door hem heb ik de kans gekregen om me te laten zien, hij heeft altijd vertrouwen in me gehad en mij verantwoordelijkheid gegeven. Daardoor ben ik gegroeid.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >