Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fischer lijkt langste tijd bij Ajax te hebben gehad

Het ziet er naar uit dat de zaakwaarnemer van Viktor Fischer aan de slag kan. Er komt weliswaar een nieuwe trainer en misschien is die groot fan van de Deen, maar zowel Fischer zelf als de club staat niet onwelwillend tegenover een vertrek.

23 mei 2016 - 13:24
UsershyraDesktopajax_dataimages8fc68cbfc7ece5b8039308d77ae4eea3_normal
Fischer en Ajax is al een tijdje geen succesverhaal meer. © Pro Shots

De 21-jarige Fischer geldt als een groot talent, maar zo staat hij al een hele tijd te boek en sinds hij last kreeg van blessures – met name zijn hamstring – worstelt hij met goede vorm en dito prestaties. Tel bij de twijfels nog een contract op tot slechts 2017 en de optelsom lijkt duidelijk.

De Deense aanvaller scoorde dit seizoen acht maal, maar we kunnen ons ook wedstrijden voor de geest halen waarin het hem maar niet lukte om te scoren. Zwolle-uit bijvoorbeeld, weet je het nog? Fischer liep met de minuut meer gefrustreerd over het veld, na weer een gemiste kans.

De tijden dat Fischer indruk maakte zijn steeds langer geleden, maar toch lijkt hij zelf niet te weten waarom zijn speeltijd steeds geringer werd. “Er is mij nooit iets verteld. De ene week speelde ik nog, de andere week was ik bankzitter en kwam ik er niet meer vanaf,” aldus Fischer tegenover Tipsbladet.

“Ik sta te popelen om mezelf te bewijzen, maar grote kans dat dit bij een andere club is,” vervolgt de Deen, die erop hint dat Ajax dezelfde mening is toegedaan. “Ik denk dat beide partijen er gelijk in staan. Maar daar moeten we nog wat gesprekken over voeren. Er komt natuurlijk een nieuwe coach, misschien verandert dat nog iets aan de zaak.”

Frank de Boer maakte er aan het einde van het seizoen geen geheim van dat hij Fischers houding zat was. De trainer vond dat Fischer positiever moest zijn ten opzichte van zijn teamgenoten bij Jong Ajax. Er volgde een goed gesprek, al kon dit gesprek niet voorkomen dat hij werd gepasseerd voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. Daley Sinkgraven kreeg toen net zo goed kritiek van zijn trainer.

Het gekke is en blijft dat Fischer op de nominatie stond om met Ajax mee te gaan naar China, maar dat hij op het laatste moment afhaakte. De club deelde met Ajax Life dat hier toestemming voor is gegeven, al is nooit een reden gegeven. Een trainingsstage met de Deense nationale ploeg kan als prima verklaring dienen, maar goed. Die verklaring hebben we dus niet.

Fischer debuteerde tijdens seizoen 2012/2013 in het eerste elftal van Ajax en maakte toen direct indruk, maar hij kon zijn spel nooit verbeteren ten opzichte van dat eerste seizoen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >