Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Deur Cerny beklad na missen kans bij De Graafschap-uit

Hmm, tsja, zijn de dingen de schuld van Vaclav Cerny? Als je het ons vraagt totaal niet... Hij had wel de held van De Vijverberg kunnen worden door Ajax op 0-2 te schieten. Dan was het feest geweest. In plaats daarvan werd hij geconfronteerd met een bekladde voordeur.

20 mei 2016 - 16:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesc983f2e4e041f12d461a2ebb7cd23448_normal
De dingen zijn heus niet allemaal de schuld van Cerny. © Pro Shots

Cerny mocht de laatste twee wedstrijden van het seizoen in de basis beginnen en dat pakte niet eens zo heel slecht uit. De Tsjech maakte tegen FC Twente (4-0) de openingstreffer en oogde net zo dreigend als zenuwachtig tijdens de eerste helft van het uitduel met De Graafschap.

Het achttienjarige talent vergat de wedstrijd dood te maken door bij een stand van 0-1 te gehaast te schieten. Als Cerny wist dat hij echt zo ontzettend vrij stond, was de kans groot dat hij de bal had aangenomen, wel zou scoren en afijn, vul de rest zelf maar in.

Het liep anders en toen Cerny kort na het 'Echec van Doetinchem' thuiskwam, wachtte hem een onaangename verrassing. De voordeur van zijn appartement was beklad. “Er was een tekst op mijn deur gespoten: 'hoe kon je?' Mijn voornaam stond er ook bij. De buurman heeft me geholpen met schoonmaken,” deelt hij het met Tsjechische tijdschrift Sport.

Alsof het bekladden van zijn deur nog niet vervelend genoeg was, ontving Cerny ook ouderwetse brieven. “Mensen weten blijkbaar waar ik woon, de brieven waren onder de deur door geschoven. In de brieven stond dat het (missen van de kans) nog lang zou worden onthouden.”

De buitenspeler deelt verder dat diverse spelers van Ajax de avond na terugkeer uit Doetinchem troost bij elkaar zochten. “Bijna niemand kon slapen, dus toen hebben wat jongens die dicht bij elkaar wonen zich verzameld bij één van ons thuis. We hebben tot in de nacht zitten praten en kwamen een beetje dichter tot elkaar.”

Laten we dan nu maar hopen dat die nachtelijke treursessie zorgt voor een getergd Ajax dat een volgende kans op de schaal niet verknalt...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >