Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer wil niet speculeren over zijn opvolger bij Ajax

Peter Bosz, John van den Brom? Het zijn vragen waar Frank de Boer even geen antwoord op geeft. De trainer vertrekt na 5,5 jaar bij Ajax en het wordt een hele klus om een goede opvolger te vinden. Maar als Ajax bij hem aanklopt, geeft hij graag advies.

12 mei 2016 - 15:50
UsershyraDesktopajax_dataimagescd1272ea8610470b0f8b0b005b1621bb_normal
De Boer weet wat er in de Arena op je afkomt als trainer. © Pro Shots

Er is een reden dat De Boer niet graag openlijk speculeert over personen die in verband worden gebracht met de vacante trainersstoel in de Amsterdam Arena. “Ik heb zelf een keer dingen gezegd over Tottenham Hotspur en dat was een wijze les,” erkent de scheidend coach.

De Boer was in beeld bij Spurs, maar de club uit Londen koos voor Mauricio Pochettino. Als die hele stroom berichten voor iemand vervelend was, dan wel voor de toenmalig trainer van Spurs. Vandaar dat De Boer zich nu op de vlakte houdt, al geeft hij wel wat prijs tijdens zijn laatste persgesprek.

“Als ik er nu iets over zeg, zet ik druk op Bosz, Ajax en andere mensen. Daar heb ik helemaal geen zin in. Als Ajax me iets vraagt, zal ik er zeker op ingaan. Maar er is me nog niets gevraagd,” aldus De Boer, die bij twee gelijke kandidaten wel voor iemand met een Ajax-achtergrond zou kiezen.

“Ajax is een speciale club en daar moet je goed mee omgaan. Dat zal iedereen wel merken die hier trainer wordt. Er verschijnt één bericht over PSV, drie over Feyenoord en een heleboel over Ajax,” vervolgt De Boer, die zijn uitspraak uitbeeldt door een stapel servetjes over tafel te verdelen. Klik hier voor een foto.

“Het is ook nog zo dat mensen daar op hun niveau best goed mee kunnen omgaan, maar bij Ajax is het toch anders. Als we een speler halen, is het hetzelfde verhaal. Je weet vooraf niet of een speler met een bepaalde druk kan omgaan. Stel dat je twee kandidaten hebt, ze zijn allebei even goed en eentje heeft een verleden bij Ajax en de ander niet, dan zou ik toch voor die met een Ajax-achtergrond gaan.”

En een buitenlandse trainer aan wie een groot deel van de vijfde colonne en volle kranten voorbij gaat? “Morten Olsen heeft het gedaan, dat ging in het eerste jaar fantastisch,” reageert De Boer op Ajax Life. “Als je de taal niet machtig bent... Goeie suggestie, haha. Mochten ze het me vragen, geef ik het mee. Maar ik ga er verder niet op in.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >