Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: 'Ik ben ontzettend ambitieus en dat is Ajax ook'

Het wordt weer tijd dat Ajax prijzen gaat pakken. En Peter Bosz is de man die Ajax die prijzen moet bezorgen. De komst van de trainer werd dinsdagavond laat bevestigd, maar er was al het nodige voorwerk gedaan. Bosz meldt in een verklaring dat hij deze kans wel moest grijpen.

24 mei 2016 - 23:30
UsershyraDesktopajax_dataimages6921d71e8e193a962759499a639f3122_normal
Bosz en Ajax zaten binnen de kortste keren op een lijn. © Pro Shots

De 52-jarige Bosz was pas een halfjaar werkzaam bij Maccabi Tel Aviv, maar keert nu alweer terug naar Nederland om bij Ajax aan de slag te gaan. De trainer liep in zijn laatste paar dagen aan het roer in Israël zowel het landskampioenschap als de nationale beker nipt mis.

Zowel Ajax als Bosz staat nu dus met lege handen, maar dit moet anno mei 2017 anders zijn. “Het is eervol dat Ajax mij benaderde voor deze functie. Ik ben ontzettend ambitieus en dat is Ajax ook. Dat wist ik al, maar het bleek eens te meer uit de gesprekken die we voerden,” aldus Bosz.

“Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik dolgraag in de Nederlandse top wilde werken. Om die reden had ik een bepaling in mijn contract bij Maccabi op laten nemen, waardoor ik deze stap nu kan maken,” vervolgt de trainer, die spreekt van een mooi moment.

Ook de verklaring die Maccabi Tel Aviv deed uitgaan, is de moeite. “Ik wil iedereen, van spelers tot staf, van supporters tot mensen op kantoor en Mitch Goldar, Martin Bain en Jordi Cruijff in het bijzonder bedanken. Het was nooit mijn bedoeling om voor slechts vijf maanden naar Israël te komen, maar deze kans kan ik niet laten schieten.”

“Ik vertel mijn kinderen altijd dat zij hun dromen moeten najagen en voor mij is het coachen van een Nederlandse topclub mijn droom. Ik heb zeer gelukkige tijden gekend in Tel Aviv, net als mijn assistent Hendrie Krüzen en mijn vrouw. We zijn allemaal verdrietig om uit dit fantastische land weg te gaan, maar we zullen onze tijd hier nooit vergeten.”

Bosz gaat nu eerst op vakantie en meldt zich daarna bij Ajax voor zijn eerste werkdag. De selectie komt maandag 27 juni voor het eerst echt weer bij elkaar. Die dag volgt de presentatie van de opvolger van Frank de Boer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >