Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boilesen doet mee aan hype: 'Schuld van Ajax'

Gedoe met Danny Makkelie? Schuld van Ajax! FC Twente failliet? Schuld van Ajax! We kunnen nog iets aan dat rijtje toevoegen: het uitblijven van een transfer van Nicolai Boilesen. Ook dat is de schuld van Ajax, volgens Boilesen.

24 mei 2016 - 11:21
UsershyraDesktopajax_dataimages7ab3ae1132c4dca7a2c64e9c005572c1_normal
We zijn benieuwd waar Boilesen volgend seizoen speelt. © Pro Shots

Een lang seizoen is bijna ten einde voor Boilesen en als het straks 1 juli is, schatten we de kans vrij groot dat de vlag uit gaat. De Deense linksback is dan transfervrij en kan zonder inmenging van iets of iemand een contract bij een andere club tekenen. Als er tenminste clubs zijn die hem willen.

Boilesen zelf schermt met interesse. Of dit clubs zijn van het kaliber Wolverhampton Wanderers durven we niet te zeggen, het liefst vindt hij onderdak bij een club uit een van de grote Europese competities. Als we zijn woorden op waarde schatten, had dit eventueel al gelukt kunnen zijn.

Ware het niet dat er, volgens kamp-Boilesen, gedoe was rondom zijn nog doorlopende contract. “Het is niet alleen mijn schuld dat ik nog niet ben vertrokken bij Ajax. Zowel gedurende de zomer als de winterstop was Ajax niet echt behulpzaam. Ik had een andere opstelling verwacht,” aldus Boilesen in gesprek met Tipsbladet.

Tot een transfer kwam het dus nog niet, maar de 24-jarige linksachter blijft optimistisch dat hij een nieuwe club vindt. “De competities lopen nu ten einde. Het kan twee dagen duren, maar ook zes weken. Het gaat de goede kant op, al wil ik niet bij een club tekenen die me puur wil hebben vanwege mijn transfervrije status.”

Boilesen speelde in mei 2014 zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Hij droeg die dag – op bezoek bij FC Dordrecht werd met 2-1 verloren – voor het laatst de aanvoerdersband, maar maakte weinig indruk en verdedigde slap. Kort daarna liet hij weten zijn contract niet te willen verlengen en liep het fout.

Hoewel Boilesen al vaker de schuld bij Ajax legde, blijven we zeggen: er moeten dingen gebeurd zijn die we nog niet weten. Frank de Boer en Ajax zetten een speler niet zomaar uit de A-selectie. Dat bestaat gewoon niet. We horen het fijne er nog wel eens van, vroeg of laat. De betrokken mensen vanuit Ajax willen er al een tijdje weinig over kwijt.

Overigens was Boilesen uitgenodigd voor een trainingsstage met de nationale ploeg, omdat nieuwe bondscoach Åge Hareide wel eens wilde weten hoe hij ervoor stond. De Denen stappen wel zonder de nu nog Ajaxspeler in het vliegtuig naar Japan om een toernooitje te foebele.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >