Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Arena niet langer exclusief gastheer interlands Oranje

Het komt helemaal goed met het Nederlandse foebele. De KNVB heeft besloten dat het Nederlands elftal weer door het jubelende land gaat trekken. De Amsterdam Arena is niet langer exclusief gastheer van wedstrijden van Oranje. Ook Rotterdam en Eindhoven worden aangedaan.

13 mei 2016 - 14:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesa421db7d9dd459845b2f1568372a1849_normal
De nieuwe verdeling lijkt de Arena geld te kosten. © Pro Shots

De laatste jaren werden alle interlands van het Nederlands elftal in de Amsterdam Arena afgewerkt, maar de KNVB komt nu terug op deze beslissing. De resultaten zijn de laatste tijd erg mager en er gingen stemmen op dat dit aan het onderkomen van Ajax zou liggen. Dus nu komt alles goed.

De Van Hooijdonks van deze wereld kunnen gerustgesteld zijn. Het gaat ook niet om zomaar wat interlands. Het Philips Stadion is weliswaar slechts het onderkomen voor een oefenpotje tegen Griekenland, in De Kuip gaat het straks om WK-kwalificatie. De topper tegen Frankrijk is in de Arena.

We lezen bij het Algemeen Dagblad dat een beetje interland in De Kuip zo'n 400.000 tot 500.000 euro oplevert. Als we nu eens aannemen dat dit voor de Arena net zo goed geldt, kost het besluit van de KNVB dus centjes in Amsterdam. Dat is ook allemaal geen ramp, maar toch.

“We willen met Oranje weer graag terug het land in. We hebben constructief overleg gehad met de stadion en kijken ernaar uit om met Oranje terug te keren in de drie voetbalhoofdsteden,” reageert Bert van Oostveen vanuit de KNVB. “De verkeerssituatie rondom De Kuip is aanzienlijk verbeterd en ook binnen de muren van het stadion is het nodige gebeurd.”

De WK-kwalificatiereeks richting de eindronde van 2018 gaat 6 september van start, met een uitwedstrijd tegen Zweden. Klik hier voor een overzichtje van de thuisduels.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >