Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Anita rent niet direct weg bij gedegradeerd Newcastle

Kijk, dit is ergens best wel tof. Vurnon Anita is met Newcastle United gedegradeerd uit de Premier League en meestal volgt dan een leegloop bij een club. Die volgt bij Newcastle ook ongetwijfeld, maar Anita stelt zich netjes op. Hij is niet van plan om een transfer te forceren.

20 mei 2016 - 10:43
UsershyraDesktopajax_dataimages0c5a583a35b66948e95094fdd03640d5_normal
Garantie tot aan de deur, maar voorlopig wil Anita blijven. © Pro Shots

Newcastle degradeerde onlangs voor de tweede keer in zeven seizoenen tijd uit de Premier League, precies op het moment dat de nieuwe tv-deal van kracht wordt en het geld voor het oprapen ligt. Geen wonder dus dat er flink wordt gebaald aan de Tyne.

Er moet worden gebouwd aan een nieuw elftal. De vraag is met welke spelers dat moet gebeuren. Anita kan wel eens onderdeel zijn en blijven van de plannen van Newcastle. “Mijn contract loopt nog een jaar door, dus ik blijf,” aldus de middenvelder tegenover de Chronicle.

Desondanks is de kater er voor Anita niet minder om. “We hebben best een goede serie neergezet, maar het bleek helaas niet voldoende. We moeten ons herpakken en dat is precies wat we van plan zijn om te doen. Onze focus is op de toekomst gericht en we moeten terug naar het hoogste niveau.”

Wat waarschijnlijk meespeelt bij de toekomstplannen van Anita (27) is dat hij over speeltijd niet te klagen heeft. De teller stopte afgelopen seizoen op 28 wedstrijden en meestal stond hij nog in de basis ook. De nieuwe manager Rafael Benitez lijkt overtuigd van de kwaliteiten van Anita.

Wat de toekomst in petto heeft voor Siem de Jong is nog onduidelijk. Ook het contract van Siem loopt door – tot medio 2020 maar liefst! – maar hij speelde lang niet altijd, ook vanwege blessures, en het is niet bekend of hij trek heeft in potjes als Burton Albion-uit.

Naast Anita en De Jong behoren ook Tim Krul, Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum tot de selectie van Newcastle.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >