Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Andersen weet zich met Willem II veilig te spelen

Het is huurling Lucas Andersen gelukt om Willem II voor de eredivisie te behouden. De club uit Tilburg begon met hoge ambities aan het seizoen, maar kon die niet waarmaken. Willem II raakte zelfs in de nacompetitie terecht, maar wist zich met succes te ontdoen van aartsrivaal NAC.

22 mei 2016 - 19:16
UsershyraDesktopajax_dataimagesd0aa253b43271142ecb667e7fc91ff8b_normal
Het seizoen loopt maar net goed af voor Andersen en Willem II. © Pro Shots

De eerste ontmoeting, in Breda, ging nog met 2-1 verloren, maar voor eigen publiek maakte Willem II het in de tweede helft meer dan goed. Er stond uiteindelijk 3-1 op het bord en dat NAC in de laatste minuten nog een grote kans kreeg, moeten we voor het gemak maar effe vergeten.

Veel van de aanvallen van Willem II begonnen bij Andersen, al ziet hij zijn naam nu niet terug op Teletekst. Of, nou ja, toch wel, maar vanwege een gele kaart. Tegen Almere City FC lukte het de Deen wel om te scoren, tot drie keer toe zelfs. Maakt verder ook niet zo veel uit, Willem II is veilig.

De derby tegen NAC was voor Andersen zijn laatste wedstrijd namens de Tricolores. De 21-jarige aanvaller keert terug naar Ajax, tenzij de nieuwe trainer aangeeft dat hij hem niet nodig heeft. We merken vanzelf wel of Andersen na een seizoentje Willem II in aanmerking komt voor speeltijd.

Naast Willem II speelt ook Go Ahead Eagles volgend seizoen eredivisie. Kowet hield stand tegen een ontketend De Graafschap, dat vooral vanuit kansloze positie op doel schoot. Go Ahead had de eerste wedstrijd met 4-1 gewonnen, dus de 1-1 in de return was ruimschoots voldoende om zonder bibbers af te tellen naar het laatste fluitsignaal.

Direct na afloop gebeurden de gekste dingen. De spelers van Go Ahead kregen amper de kans om hun sportieve prestatie te vieren, omdat zij achterna werden gezeten door gefrustreerde 'supporters' van De Graafschap. Er werden rake klappen uitgedeeld en dit alles kan nog wel eens een staartje krijgen.

Overigens is het voor de uitsupporters onder ons goed om te weten dat het hok op De Adelaarshorst is omgetoverd tot volwaardig uitvak, op een van de twee nieuwe tribunes. Er is ruimte voor zo'n vijfhonderd supporters. Met voorrang op je uitkaart zit je goed, in tegenstelling tot het bezoek ongeveer anderhalf jaar geleden. Toen was zelfs met voorrang sprake van een loterij.

Hoewel het seizoen is afgelopen, resteert nog steeds één vraag: wie wordt de achttiende club in de eredivisie? De KNVB is van plan om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League, maar de tukkers spannen een kort geding aan tegen dit voorgenomen besluit. Afhankelijk van de uitspraak van de rechter komt er weer een plekje vrij in de eredivisie.

Op basis van de uitslagen van vandaag komt die plek De Graafschap toe. Zo kan het gebeuren dat je halverwege de middag degradeert om een paar uurtjes later toch weer kans te maken op een plek in de eredivisie. Eigenlijk is het te gek voor woorden. Wanneer we duidelijkheid kunnen verwachten? Geen idee...

Naast Willem II, Go Ahead Eagles en eventueel De Graafschap zien we Sparta volgend seizoen sowieso terug in de eredivisie. De club van Rotterdam werd kampioen van de Jupiler League en hoefde zich de voorbije weken nergens zorgen over te maken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >