Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxvrouwen winnen met speels gemak van Telstar

De Ajaxvrouwen zijn hard op weg naar het kampioenschap, maar na het echec van de mannen in Doetinchem houden we heel veel slagen om de arm. De Amsterdammers wonnen vrijdagavond op De Toekomst de eerste ‘finale’ in ieder geval eenvoudig van Telstar: 5-0.

14 mei 2016 - 10:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesd6a912f032f914be4143d4fe74540bda_normal
De Ajaxvrouwen beleefden een goede generale voor de clash met FC Twente. © Sjoerd Tullenaar

Het was al snel duidelijk dat de Ajaxvrouwen de klus snel wilde klaren tegen Telstar. Al na zeven minuten opende Mandy Versteegt de score door een simpele rebound te verzilveren. Niet veel later herhaalden zowel Marlous Pieëte als Kelly Zeeman het kunstje van Versteegt door respectievelijk in de 18e en 19e minuut een rebound binnen te schieten.

Zo stond er na krap twintig minuten spelen al een comfortabele 3-0 voorsprong op het scorebord. Vlak voor rust maakte Pieëte ook haar tweede van de avond. Desiree van Lunteren ging goed door op de rechterflank en gaf een afgemeten voorzet op de Pieëte, die de bal alleen maar binnen hoefde te lopen.

De tweede helft had meer weg van een oefenpotje. Ondanks het hoge percentage balbezit en flink wat kansen wist alleen Mandy Versteegt nog te scoren. De aanvaller prikte kort na rust de 5-0 binnen, dat was tevens de eindstand.

Ed Engelkes was na afloop zeer te spreken over zijn ploeg. “Als je zo'n belangrijke wedstrijd wint is dat goed voor het vertrouwen. We hebben een goede uitslag neergezet en niets opgelopen. Ook dat is belangrijk. Wij zijn klaar voor maandag. De speelsters hebben natuurlijk nog wat tijd nodig om te herstellen. Maar wat mij betreft mag het maandag zijn,” zei de trainer op het digitale thuis van Ajax.

Op maandag (aftrap: 18:30 uur) gaan de Ajaxvrouwen op bezoek bij concurrent FC Twente. De Tukkers wonnen vrijdagavond bij SC Heerenveen met 5-0. Het verschil tussen de koploper en nummer twee van de competitie blijft zo drie punten, waarbij gezegd dient te worden dat het doelsaldo van de Tukkers beduidend beter is.

Mochten de Ajaxvrouwen winnen tegen FC Twente dan is de ploeg niet meer te achterhalen. Als de Tukkers winnen dan passeert de club de Amsterdammers op basis van een beter doelsaldo. Bij een gelijkspel blijft het spannend tot de laatste speeldag, waar de Ajaxvrouwen thuis tegen nummer drie PSV spelen en FC Twente op bezoek gaat bij PEC Zwolle. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >