Ajax wint met tien man afscheidswedstrijd De Boer

Ajax heeft de allerlaatste wedstrijd met Frank de Boer aan het roer gewonnen. In het Olympisch Stadion van Shenyang werd het 2-0 tegen Liaoning Whowin FC, een laagvlieger in China. Joël Veltman en een Chinese verdediger zorgden voor de twee Ajaxdoelpunten.

18 mei 2016 - 16:14
UsershyraDesktopajax_dataimagese541a93d4c5ee3a6bf85bed8e0ddc5d6_normal
Veltman was een van de twee doelpuntenmakers in China. © Pro Shots

Ajax begon fris en fruitig aan het oefenpotje. Het kreeg kans op kans, maar er was een klutsbal voor nodig om in de negentiende minuut op voorsprong te komen. Na een corner en een mislukt schot viel de bal op het hoofd van Veltman. De verdediger veranderde het stuk (nep)leer precies genoeg van richting om zijn naam op het scorebord te krijgen.

Het team van Frank de Boer legde daarna mooie aanvallen op de slechte mat, maar de bal ging er niet in. Het was vlak voor rust over met de pret. Kenny Tete pakte met een harde overtreding zijn tweede gele kaart.

Ajax geloofde het in het vervolg wel en Liaoning Whowin kon niet beter. Daardoor bloedde de wedstrijd dood in de tweede helft. Toch konden de Ajacieden nog een keer juichen. Donny van de Beek gaf de bal voor op Mike van der Hoorn. Hij maaide eroverheen, maar kreeg hulp van de verdediger van Liaoning Whowin FC. Daardoor viel de 2-0 in het net.

Met deze wedstrijd is seizoen 2015/2016 afgelopen en komt er een einde aan het tijdperk-De Boer.