Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verhuurt El Azzouzi volgend seizoen aan Sparta

Zakaria el Azzouzi speelt ook volgend seizoen in de eredivisie. De spits van Jong Ajax was afgelopen halfjaar verhuurd aan FC Twente, maar komt komend seizoen uit voor Sparta. De ontwikkelingen van El Azzouzi is het meest gebaat bij nog een jaartje verhuren, aldus Ajax.

20 mei 2016 - 15:33
UsershyraDesktopajax_dataimages93b17aecf7f8fe191c88dea4ad7ec15d_normal
El Azzouzi gaat nog een jaartje rijpen, nu bij Sparta. © Pro Shots

De twintigjarige El Azzouzi maakte begin dit kalenderjaar zijn debuut in de eredivisie en blijkt het niveau best goed aan te kunnen, al is een basisplaats bij Ajax ook weer niet direct een optie. Sparta komt nu als tussenoplossing uit de bus, ook gezien de grote problemen rondom Twente.

Daardoor was een tweede verhuurperiode in Enschede eigenlijk geen optie meer, maar het is Ajax en El Azzouzi gelukt om elkaar alsnog snel duidelijkheid te verschaffen. Promovendus Sparta maakte op zijn digitale thuis melding van de overeenkomst tussen de diverse partijen.

El Azzouzi speelde tot dusver dertien wedstrijden in de eredivisie, waarin hij vier keer scoorde. Ook baarde hij opzien door een rode kaart te pakken na het uitdelen van een beuk, tijdens Twente - AZ.

De spits staat nog tot 2020 onder contract bij Ajax en van een optie tot koop is dan ook geen sprake.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >