Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxvrouwen winnen van PSV, schaal gaat naar Twente

Het mirakel waar de Ajaxvrouwen vrijdagavond op hoopten bleef uit. De ploeg van Ed Engelkes won op De Toekomst van PSV met 1-0, maar omdat FC Twente op bezoek bij PEC Zwolle geen fout maakte (3-0 zege) ging de schaal voor de vierde keer op rij naar de tukkers.

21 mei 2016 - 01:44
UsershyraDesktopajax_dataimageseff2e3a69982da376d1fb716811e30a2_normal
Wat rest is de bekerfinale tegen ADO Den Haag. © Sjoerd Tullenaar

De parallellen tussen het seizoen van de vrouwen en mannen van Ajax zijn deze competitie duidelijker zichtbaar dan ooit. De ploeg stond bijna de gehele competitie bovenaan, maar vorige week passeerde FC Twente de Ajaxvrouwen op doelsaldo door het onderlinge duel te winnen.

De Ajaxvrouwen hoopten vooraf op een wonder en wisten dat ze zelf in ieder geval moesten winnen van PSV. De Amsterdammers speelden zeker in het begin wat onwennig en kregen al gauw te horen dat FC Twente na een halfuur al op een 2-0 voorsprong stond tegen PEC Zwolle.

Ondanks dat de Ajaxvrouwen het betere van het spel hadden bleven echt grote kansen uit. Het werd een zenuwslopende wedstrijd, waarin invaller Kelly Zeeman er uiteindelijk aan te pas moest komen om toch voor een zege te zorgen. In blessuretijd zorgde ze er voor dat de drie punten in Amsterdam bleven.

Zoals gezegd mocht het doelpunt van Zeeman niet baten. FC Twente rekende uiteindelijk met 3-0 af met PEC Zwolle en nam de kampioensschaal in ontvangst. Nog altijd geen kampioenschap dus voor de Amsterdammers, maar als troost kunnen ze nog wel de beker pakken. De ploeg treft volgende week ADO Den Haag in de finale en kan zo het seizoen nog enige kleur geven.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >