Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacied van het Jaar Cillessen denkt na over vervolgstap

Hoewel Jasper Cillessen zijn publieksprijs meteen zou inruilen voor de kampioensschaal, is de doelman blij en vereerd met zijn uitverkiezing tot Ajacied van het Jaar. Net als vorig seizoen verkozen de bezoekers van Ajaxlife.nl de keeper tot beste speler.

12 mei 2016 - 18:07
UsershyraDesktopajax_dataimagesd512293fe9b8200071381860fac9b866_normal
Bij een andere setting dan verwacht ontvangt Cillessen zijn prijs. © Pro Shots

Tsja, de doelman die door de fans wordt gekozen als beste speler van het seizoen. Wat moeten we daar van vinden? Cillessen zelf is duidelijk: “Dit zegt in ieder geval dat we het achterin goed hadden staan."

"Ajax staat natuurlijk voor sprankelend voetbal, maar dat was het dit seizoen bij vlagen niet. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Dan moet je in ieder geval zorgen dat je wedstrijden niet verliest. Die mentaliteit hebben we er dit seizoen wel ingekregen.”

Na elke officiële wedstrijd konden de bezoekers het digitale thuis van Ajax Life hun stem uitbrengen op de beste speler. Cillessen eindigde in het klassement voor Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Amin Younes en Arek Milik. De international – die in de competitie slechts 21 tegentreffers incasseerde – was niet geheel verrast door de uitslag.

“Rond de winterstop stond ik bovenaan en ik draaide een redelijke tweede seizoenshelft. Davy miste een aantal wedstrijden door blessures en Riechedly zat op het laatst op de bank. Het is een mooie prijs en streelt mijn ego, vooral omdat het een prijs van de fans is. Maar ik zou hem zo inruilen voor de schaal.”

Of Cillessen na de zomer bij Ajax voor een derde persoonlijke titel op rij gaat, is nog maar de vraag. Bij zijn laatste contractverlenging is afgesproken om deze zomer te gaan kijken naar een vervolgstap.

Dat Oranje zich niet plaatste voor het EK helpt dan niet mee. “Speel je een goed EK, dan komen er misschien clubs. Aan de andere kant: als clubs me echt willen hebben, zullen ze me het hele seizoen wel gevolgd hebben. Ik zeg niet op voorhand dat ik deze zomer weg wil, maar ik ga alle opties bekijken.”

Bazoer werd door de technische staf uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Het volledige interview met Jasper Cillessen staat in onze nieuwe krant. Krijg je deze nog niet, dan kun je hier lid worden van de Supportersvereniging Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >