Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aanvoerders eredivisie nog steeds niet blij met veld Arena

De kwaliteit van het veld in de Amsterdam Arena is net goed genoeg voor een klassering in het linkerrijtje. Tenminste, als je het aan de aanvoerders van de clubs uit de eredivisie vraagt. De grasmat in De Kuip wordt voor het derde jaar op rij als beste beoordeeld.

17 mei 2016 - 18:40
UsershyraDesktopajax_dataimagescfbfefa1a2c23e47de705b4e170d9e47_normal
El Ghazi raakte tegen Fenerbahçe nog geblesseerd dankzij het veld. © Pro Shots

De tussenstand tijdens de winterstop voorspelde al niet veel goeds voor de Arena en inderdaad, het veld eindigde ver buiten de prijzen. Sterker nog, alle grasvelden scoorden dit seizoen een hoger rapportcijfer dan vorig jaar. Behalve de mat waarop Ajax voetbalt...

Het veld van de Arena werd eind januari met spoed vervangen omdat het bij Ajax - Heracles Almelo wel erg slecht bleek gesteld met de ondergrond. Er zijn sinds de opening in 1996 al meer dan zestig nieuwe matten neergelegd. De problemen leken enige tijd verholpen, maar het ging toch weer mis.

De aanvoerders waren tijdens seizoen 2011/2012 nog lovend over de Arena. Het veld kreeg toen de hoogste rapportcijfers van de hele eredivisie. Anno nu bedraagt de score niet meer dan 3,12. Dat is niets vergeleken met de recordscore in Rotterdam: 4,88 op een schaal van 5.

Uiteraard krijgen de kunstgrasvelden de laagste waardering, maar dat mag geen verrassing meer zijn. De verkiezing rondom het beste veld wordt overigens georganiseerd door de Vereniging van Contractspelers (VVCS).

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >