Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer kent kracht Utrecht: 'We zijn gewaarschuwd'

Er wordt al weken geschreven dat Ajax in de titelrace het gemakkelijkste programma heet. Maar is dat wel zo? Aan zo'n beetje iedere wedstrijd kleven belangen en een verhaal. Dat is rond Ajax - FC Utrecht niet anders. “We zijn gewaarschuwd,” klinkt het uit de mond van Frank de Boer.

15 april 2016 - 15:14
UsershyraDesktopajax_dataimages29ff63c3466453b0a9cd8041e310c20b_normal
Ajax is gewaarschuwd voor het stugge Utrecht. © Pro Shots

Erik ten Hag levert het hele seizoen al goed werk in de Galgenwaard, met een voorlopige vierde plaats en het behalen van de KNVB-bekerfinale als voorlopige beloning. De weken van de waarheid zijn aangebroken, zowel voor Ajax als Utrecht, en beide clubs treffen elkaar.

“Utrecht staat niet voor niks vierde,” zegt De Boer na een blik op de ranglijst. “Ik denk dat ze daar verdiend staan, het is een lastige tegenstander. En de laatste die ons heeft verslagen. We zijn gewaarschuwd. Ik heb Utrecht-uit gebruikt in onze voorbereiding, maar ook andere duels.”

Utrecht won in december met 1-0 en sindsdien is Ajax ongeslagen. Het speelde een paar potjes gelijk, waardoor de eerste plaats even op de tocht kwam te staan, maar de koppositie is heroverd en de eindsprint hopelijk ingezet. Al moet wel de horde Utrecht effe worden genomen.

“Het tempo bij ons lag te laag in de uitwedstrijd, waardoor Utrecht continu goed kon schuiven met het middenveld en de voorhoede. We hadden wel controle, maar werden niet dreigend. Ook draaide Serero steeds terug. We moeten zorgen dat we sneller achter hun laatste linie komen.”

De Boer vervolgt specifiek tegen Ajax Life: “Wat ik zei, Utrecht heeft een goede organisatie. Dat hebben we al kunnen zijn in de vorige wedstrijd, toen we er niet in slaagden om de trekker over te halen. Utrecht staat maar weinig schoten toe op hun doel, de organisatie staat goed. Het vraagt van ons dat we gaten moeten vinden, daar hebben we op getraind.”

In onze wekelijkse analyse stipten we al aan dat de achterste linie van Utrecht amper gevaar toestaat.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >