Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Ajaxvrouwen winnen van ADO door penaltykiller Sarasola

Waar het bij de mannen nog ongekend spannend is, lijken de Ajaxvrouwen steeds meer zeker van de titel in de eredivisie. Tessel Middag en Marlous Pieëte bezorgden de Amsterdammers vrijdagavond een 2-0 overwinning op bezoek bij ADO Den Haag. Keepster Eli Sarasola pakte twee strafschoppen.

16 april 2016 - 00:42
UsershyraDesktopajax_dataimagesad5a2af6d72ce9579fc94d5b9ede2bc1_normal
Daphne Koster doet een 'Ronaldo'tje'! © Anouk Hoogendijk

Trainer Ed Engelkes was na afloop uiteraard te spreken over zijn Spaanse doelvrouw. “Eli keerde twee penalty's fantastisch. Ze is ook een ijskoude, maar ik wist niet dat ze zo'n penaltykiller is,” zei hij op het digitale thuis van Ajax.

Op het moment dat de Ajaxvrouwen de eerste strafschop tegen kreeg stond de ploeg al op een comfortabele voorsprong. Middag kopte een minuut voor rust de 1-0 binnen uit een hoekschop van Marjolijn van den Bighelaar. Pieëte verdubbelde in de tweede helft de score door de bal via de binnenkant van de paal achter keepster Jennifer Vreugdenhil te schieten.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Ajaxvrouwen, maar het tegendeel bleek waar. Gelukkig ontpopte Sarasola zich tot een ware penaltykiller. Eerst keerde ze een strafschop van Dominique Bruinenberg. Diep in blessuretijd herhaalde ze dat kunstje door ook de strafschop van Yvette van der Veen te keren.

Mede dankzij Sarasola stevenen de Ajaxvrouwen af op het eerste kampioenschap in de historie. De enige die daar nog een stokje voor kan steken is FC Twente. De Tukkers wonnen in eigen huis met 4-0 van concurrent PSV. De voorsprong van de Amsterdammers is nu op beide ploegen acht punten, alleen FC Twente speelde een wedstrijd minder.

De Ajaxvrouwen spelen volgende week eerst nog de halve finale van de KNVB Beker tegen PSV. De ploeg van Ed Engelkes speelt daarna nog vier wedstrijden in de competitie. Te beginnen op vrijdag 29 april in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.