Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mars voor Johan Cruijff op zondag 3 april

Ter nagedachtenis aan Johan Cruijff organiseren wij aankomende zondag 3 april – voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle – een mars vanaf de Middenweg ter hoogte van het oude stadion De Meer naar het Johan Cruijff Stadion.

30 maart 2016 - 20:01
UsershyraDesktopajax_dataimages459a830c5a70825da195ec639a278df7_normal
De mars voert onder meer langs Cruijffs geboortehuis. © Pro Shots

Op deze manier willen wij als supporters onze eer betonen aan het grootste icoon uit de Ajax-geschiedenis. We zijn Johan dankbaar voor alles wat hij voor onze club heeft betekend. Tevens willen wij ons medeleven betuigen aan zijn familie.

Wij roepen iedereen op die de legendarische nummer 14 een warm hart toedraagt, mee te lopen met deze mars.

De mars start op de Middenweg en eindigt in het Arenapark, vlak voor het Johan Cruijff Stadion. Daarna gaan we het stadion in, waar ook diverse acties ter nagedachtenis aan Johan Cruijff plaatsvinden.

Parkeren:
Wij verzoeken alle Ajaxsupporters die met de auto komen te parkeren bij het Johan Cruijff Stadion. Vanaf daar kun je met metro 54 naar Amstelstation, en vervolgens met de bus 65 (richting KNSM Eiland) naar de halte Middenweg.

Tijdsplanning:
13.00
Verzamelen op de Middenweg (ter hoogte van oud stadion De Meer)
13.30 Lopen via de vooraf bepaalde route.
15.30 Aankomst bij Johan Cruijff Stadion, afsluiting in Arenapark.
15.45 Einde

Route die wordt gelopen:
Middenweg-Akkerstraat-Rozenburglaan-Randweg-Rijksstraatweg-via Diemen Zuid naar Dolingadreef-Andersensingel-Johan Cruijff Stadion-Arenapark

Orde & Handhaving:
Wij zorgen voor een eerbiedwaardig en respectvol verloop van de mars. Daartoe is een eigen 'ordedienst' aanwezig en wordt vooraf duidelijk gemaakt dat zich geen misdragingen moeten voordoen. Hiervoor hebben we de juiste mensen benaderd die het respect en het draagvlak daarvoor hebben. Iedereen is welkom mee te lopen.

Wij vragen iedereen gehoor te geven aan aanwijzingen van de ordedienst. We willen de buurten waar we doorheen lopen zo weinig mogelijk overlast bezorgen. Toon respect voor de buurtbewoners! Daarnaast is het belangrijk te melden dat er veel kinderen zullen meelopen.

Wij roepen supporters op massaal mee te lopen!

Namens de supportersgroeperingen

F-Side
VAK410
Supportersvereniging Ajax
AFCA Supportersclub
AFCA Maluku
Ouwe garde
Youth
4th
5th
76 Crew
De Meersche Helden
NUA

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >