Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer wil jarig Ajax drie punten cadeau doen

Ajax is al 116 jaar de mooiste club van allemaal. Wat er ook gebeurt. Toch zou het bijzonder fijn zijn als de Ajacieden erin slagen een klap uit te delen tijdens de topper tegen PSV. “Ik wil Ajax zondag drie punten cadeau doen,” aldus Frank de Boer.

18 maart 2016 - 13:37
UsershyraDesktopajax_dataimagesd098e317bc19e3494644e8815625f03f_normal
De Boer moet met Ajax eigenlijk winnen van PSV. © Pro Shots

De trainer liet tijdens een persgesprek zijn licht schijnen over de wedstrijd in Eindhoven, die wel eens beslissend zou kunnen zijn in de titelrace. “Verliezen is dodelijk, aangezien het verschil dan oploopt tot vier punten,” rekent De Boer voor.

De trainer stond niet uitgebreid stil bij de verjaardag van Ajax, maar merkte wel dat enkele van zijn spelers op de hoogte waren. Arek Milik en Thulani Serero feliciteerden hun trainer, die zondag een kers op de taart hoopt te zetten. “Ik wil Ajax drie punten cadeau doen.”

Dat moet gebeuren in het Eindhovense hol van de leeuw, dat door PSV wordt bewaakt. “PSV staat bovenaan en speelt bovendien thuis, daarom denk ik dat zij licht favoriet zijn. Het wordt een heel zwaar karwei als we verliezen, PSV zal niet veel punten meer verspelen.”

“Ik ga daarom de volle honderd procent voor de winst, maar verliezen is dodelijk. Het hangt er ook een beetje vanaf hoe we in de wedstrijd zitten. Niet verliezen is zondag cruciaal,” vervolgt de trainer, die geen plannen heeft om zijn verdediging te wijzigen. “Dat staat wel, ja.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >