Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nu al over en sluiten voor De Boer bij Internazionale

We wisten allemaal dat het eraan zat te komen en nu is het moment daar. Internazionale heeft besloten de samenwerking met Frank de Boer te stoppen. Anders gezegd, de kampioenenmaker van Ajax is ontslagen.

01 november 2016 - 11:02
UsershyraDesktopajax_dataimages3dd7a7322edae256560eba685e48c6b8_normal
De Boer kon bij Inter niet de gewenste beterschap brengen. © Pro Shots

De Boer (46) besloot vlak voor de start van het seizoen in te stoppen bij Internazionale, dat eerder al brak met Roberto Mancini. Het was een move van De Boer die getuigde van lef, maar niet eentje die goed uitpakte.

Inter kende een zeer moeilijke start van het seizoen en hoewel Juventus werd verslagen, stapelden de teleurstellingen zich op. De ploeg staat in het rechterrijtje van de Serie A en kan in de Europa League ook geen potten breken.

De enige reden dat het ontslag van De Boer nog op zich liet wachten, was omdat er een opvolger moest worden geregeld door de clubleiding. Die is inmiddels gevonden in de persoon van Stefano Pioli, ook al treedt hij niet per direct aan.

Al met al is De Boer drie maanden trainer geweest van Inter, waarin veertien wedstrijden werden gespeeld. Het dienstverband van drie maanden past in de teneur dat Inter een club is waar de chaos regeert, zonder direct uitzicht op beterschap.

Ook De Boer heeft die beterschap niet kunnen brengen en dus stonden Italiaanse kranten al dagen vol van het naderende ontslag. Zelfs als je het Italiaans niet machtig bent, kun je wel raden wat er op de voorpagina stond.

We komen spoedig met een gastblog waarin we uitleggen wat er fout ging tussen De Boer en Inter.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >