Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert uitblinker bij Ajax A1 in Youth League tegen PAOK

Ajax A1 heeft in de tweede ronde van de Youth League voorlopig weinig te duchten van de leeftijdsgenoten van PAOK Saloniki. De mannen van trainer Aron Winter wonnen met 0-2 en de terugwedstrijd op De Toekomst is hiermee min of meer een formaliteit. De play-offs ligt binnen handbereik.

02 november 2016 - 15:05
UsershyraDesktopajax_dataimages6a221a945c2c973ac0e1546236446c46_normal
Kluivert deed van zich spreken met een goal en assist. © Pro Shots

Justin Kluivert was de grote man aan Ajaxkant. Op het slechte veld in Thessaloniki was hij veel in balbezit en kwam vaak gevaarlijk voor het Griekse doel. In de 24ste minuut kon de aanvaller-met-voetbal-in-de-genen door een fout in de PAOK-verdediging alleen af op doelman Marios Siampanis. Met een mooi chipje zette hij Ajax op 0-1.

Voor het duel had Kluivert gezegd dat hij 0-3 een mooie uitslag zou vinden. De aanvaller werkte hard om dat resultaat op het scorebord te krijgen. Kluivert assisteerde een kwartier voor tijd de goalgetter van de A1, Kaj Sierhuis, bij de tweede treffer van de Amsterdammers.

Met een vrije trap net buiten de zestien meter kon Kluivert vlak voor tijd nog zijn gewenste 3 op het scorebord krijgen. Keeper Siampanis tikte de bal net onder de lat weg. In blessuretijd was de riante uitgangspositie van de Ajacieden nog even in gevaar. Een Griekse inzet eindigde in het zijnet.

Zo vervolgt Ajax onder 19 het Europese succes in het zogenaamde Domestic Youth Path. Eerder werd al het IJslandse Breidablik aan de zegekar gebonden, met een 7-0 score voor Ajax uit twee duels.

De return tegen PAOK, op De Toekomst, is woensdag 23 november. Pluspuntje is dat de talenten nu al zo goed als zeker zijn van overwintering, waarna ze worden gekoppeld aan een nummer twee uit de groepsfase van het hoofdtoernooi.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >