Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Inspiratieloos Jong Ajax gaat er pijnlijk af tegen VVV-Venlo

Een ongeïnspireerd Jong Ajax heeft na twee galavoorstellingen op De Toekomst een ongekend pak slaag gekregen van VVV-Venlo (0-4). De ploeg van Marcel Keizer zakt daardoor naar de middenmoot van de Jupiler League

01 november 2016 - 10:01
UsershyraDesktopajax_dataimages2f3f91f51c48b9e5e5a6bcee4327952c_normal
Het wordt een verloren avond voor Jong Ajax... © Pro Shots

Daar waar iedereen wacht op de eerste officiële speelminuten van Tim Krul, begon Jong Ajax tegen de Limburgers met doelman Peter Leeuwenburgh die de geblesseerde Norbert Alblas verving. Ook de voetballiefhebbers die maandagavond naar de wedstrijd afreisden om van de kunsten van Appie Nouri te genieten, kwamen van een koude kermis thuis. De behendige dribbelaar had zich voor de wedstrijd ziek afgemeld bij Keizer.

VVV Venlo – een van de titelkandidaten in de Jupiler League – begon ijzersterk aan het duel. De ploeg speelde fysiek en de technische Ajacieden kwamen daardoor amper aan goed voetballen toe. Al na een kwartier leek de wedstrijd beslist in Limburgs voordeel via treffers van Clint Leemans (fraai afstandsschot) en Johnatan Opoku, die routinier Heiko Westermann voor schut zette op de vierkante meter.

Aan Amsterdamse zijde viel geen enkele goede kans te noteren. Pelle Clement, in de bekerwedstrijd met het eerste tegen Kozakken Boys (1-6) nog goed voor twee treffers, viel na twintig minuten uit met een lichte hersenschudding. Ook Damil Dankerlui moest het duel na een ongelukkige botsing met maagklachten staken.

In de voorhoede waren Gino Dekker, Mateo Cassierra en Vaclav Cerny vrijwel onzichtbaar. Doelman Leeuwenburgh maakte het Ajax-optreden in de eerste helft nog pijnlijker door een ogenschijnlijk houdbaar afstandsschot van Joey Sleegers uit zijn handen te laten glippen: 0-3.

De eerste fraaie Ajax-aanval viel pas diep in de tweede helft te noteren toen Cerny met een fraaie steekbal Donny van de Beek vrij voor de keeper zette. De middenvelder schoot de bal echter wild over. Zes minuten voor tijd strooide Opoku nog wat extra zout in de Amsterdamse wond, door na een fraaie passeeractie bij Westermann zijn tweede van de avond te maken: 0-4.

Trainer Keizer was na de eerste nederlaag op eigen veld niet te spreken over zijn ploeg. “Als je niet vaardig genoeg bent tegen ploegen die fysiek sterk zijn, dan kun je dit soort wedstrijden verwachten. Daar komt ook bij dat we toen we de bal verloren, deze niet binnen een paar seconden terug wisten te veroveren. Daar zijn we normaal sterk in, maar dat gebeurde nu niet. We hadden meer lef moeten hebben, ook meer moeten doorschuiven met een van de verdedigers. Dit was een terecht verlies.”

De trainer constateerde wel tevreden dat zijn spelers in de tweede helft voor eerherstel speelden. “We hebben in de rust ook gezegd dat de jongens dit niet over hun kant konden laten gaan. Ze hebben er na rust alles aan gedaan. Je kunt niet zeggen dat er met de pet naar hebben gegooid. Dat is positief. Ook bij een 3-0-achterstand moet je de tweede helft het veld op. Dan kun je niet je koppie laten hangen, dan moet je alles geven dat je hebt. Dat is ook mooi, maar ik sta natuurlijk liever met 3-0 voor in de rust.”

Keizer was het niet volledig eens met de conclusie dat het matige spel te wijten was aan de afwezigheid van Nouri. “Het is zo binnen veel teams dat het uitmaakt als een goede speler niet meedoet. Maar we begonnen vanavond ook met een goed middenveld, daar moet het ook mee kunnen.”

Aanstaande vrijdag krijgen de spelers al meteen kans om deze gevoelige nederlaag weg te spelen. Dan komt NAC Breda op bezoek in de Amsterdam Arena.

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.