Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hmm, en dan begint ook het transferspelletje rond Bazoer

Er zijn een beetje gekke dingen aan de hand bij Ajax. Peter Bosz maakt keuzes en dus gebeurt het dat spelers buiten de boot vallen. Precies die spelers staan deze dagen in de krant. Dit keer is het de beurt aan Riechedly Bazoer.

02 november 2016 - 09:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesc19f752584689f5867e3ca9c96e52786_normal
Dit trio is al een tijdje niet echt van waarde voor Ajax. © Pro Shots

El Ghazi moet zich komende maand melden bij Jong Ajax vanwege misdragingen op de training, Bazoer wordt opeens gelinkt aan AC Milan. Waarom zou AC Milan ineens grote bedragen op tafel leggen voor iemand die bij Ajax de laatste tijd op de bank zit?

Het wordt nog gekker als De Telegraaf schrijft dat AC Milan al aanklopte bij Ajax, met ‘desgevraagd’ een toelichting van zaakwaarnemer broer Bazoer, terwijl Marc Overmars een deurtje verderop via het Algemeen Dagblad ontkent dat de Italianen bij Ajax op de stoep staan.

“Ik heb via de telefoon meerdere keren gesproken met technisch directeur Rocco Maiorino,” aldus Irchandly Bazoer tegenover de wakkere krant. Er wordt melding gemaakt van een bod van 13 miljoen euro, terwijl de vraagprijs van Ajax nog een stukkie hoger ligt.

Bedenk even: Bazoer komt bij Ajax niet aan spelen toe en wil vertrekken naar AC Milan omdat hij daar de kans op speeltijd groter acht. Zou dat kloppen? De gevallen topclub probeert tot een wederopstanding te komen en is goed gestart in de Serie A, dankzij de impulsen van jong Italiaans talent.

AC Milan kan een extra middenvelder inderdaad goed gebruiken, maar Bazoer? De twintigjarige speler van Ajax werd wel al eens aan Napoli gelinkt voor een soortgelijk bedrag, maar was toen wel basisklant en bleef in Amsterdam. Juist omwille van het sportieve plaatje.

“Hij hoeft helemaal niet weg,” reageert Overmars op zijn beurt via het AD. Hij ontkent dus in contact te staan met AC Milan. “Een sterke selectie is belangrijk als er spelers wegvallen en Bazoer heeft de pech dat iedereen fit is.”

Daar kwam misschien de pech bij dat Bazoer in de zomer zelf geblesseerd raakte. Een slechte prestatie tijdens het uitduel met FK Rostov (4-1) zorgde er sindsdien voor dat Bosz andere keuzes maakt. Vergeet overigens niet dat Bazoer onder Frank de Boer al op de bank terechtkwam.

Het contract van Bazoer loopt tot medio 2020.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >