Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Jong wijt verlies Jong Ajax beetje aan missen Nouri

Is ‘Appie’ Nouri te goed voor de Jupiler League? Dat is de vraag die dezer dagen wordt gesteld, nu het grote talent bij het eerste elftal in beeld komt. Zonder Nouri ging Jong Ajax prompt zwaar onderuit. Frenkie de Jong spreekt van een offday.

01 november 2016 - 13:42
UsershyraDesktopajax_dataimagesd72646ce0742a469db274784e61a1661_normal
De Jong is niet niet zo'n baas op het veld als Nouri. © Pro Shots

Nouri heeft inmiddels drie optredens in het eerste elftal achter de rug en zeker de eerste twee keer liet hij een prima indruk achter. Vooral op bezoek bij Kozakken Boys strooide hij met mooie passes, al was de tegenstand van de amateurs gering.

Wat dat betreft zou VVV-thuis een mooie testcase zijn, maar Nouri was ziek en zijn ploeggenoten verloren met maar liefst 4-0. Het is misschien een gemene vraag, maar werd Nouri gemist?

“Dat heeft er zeker wel mee te maken,” beantwoordt De Jong in alle eerlijkheid de vraag van Ajax Life. “Ik vind Appie een geweldige speler. Dus dat hij niet meedeed, speelde wel een rol, denk ik.”

“Het is niet de reden waarom we verloren. Met Appie erbij gaat het wel gemakkelijker, maar we hebben genoeg goede voetballers. We zouden dat moeten kunnen opvangen,” vervolgt De Jong, die zelf ook creatief is maar er niet in slaagde dit aan te tonen.

“Ik heb geen kans gehad. Ja, een wanhoopschot. Vlak voor tijd, sloeg eigenlijk nergens op. Het was van het hele team minder vandaag, snel op naar vrijdag tegen NAC. We zaten er ook helemaal niet kort op. Bij de goals zag je grote gaten. Alles wat we normaal goed doen, deden we nu fout. Dan zie je dat er weinig overblijft.”

Trainer Marcel Keizer beaamt de woorden van De Jong. Geen Nouri is een gemis, maar mag niet zo’n groot verschil opleveren. “Nouri was ziek, dat kan gebeuren. Het is binnen veel teams zo dat het uitmaakt als een goede speler niet meedoet, maar we begonnen met een goed middenveld. Daar moet het ook mee kunnen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >