Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg moet Denen gaan helpen in WK-kwalificatie

Hij is dit seizoen al meerdere malen belangrijk geweest voor Ajax; binnenkort moet Kasper Dolberg het Deense voetbal gaan helpen. Zijn debuut in het nationale elftal lonkt, nu bondscoach Age Hareide hem heeft ongeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan.

31 oktober 2016 - 12:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesbb92ce2737123804c214fbd4d280fd61_normal
Dolberg blijft ondanks de vele duels fit én belangrijk bij Ajax. © Pro Shots

Dolberg is bezig aan een indrukwekkende periode als eerste spits van Ajax. Hij scoorde tot nu toe vijf keer in de eredivisie en twee keer Europees. En dat valt op.

De pas negentienjarige Deen is een van de talenten wereldwijd die gesteund wordt door Lionel Messi en Adidas, deze week is hij op Uefa.com ook de weekly wonderkid.

Allemaal leuk, wat echt telt zijn doelpunten én interlands. Die eerste teller loopt nu dus al aardig, die tweede gaat zeer binnenkort waarschijnlijk beginnen. Dolberg is voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan (11 november) en het oefenduel met Tsjechië (15 november) opgeroepen.

Of Dolberg daadwerkelijk in actie komt, is dus nog afwachten, maar als hij zich bij de nationale ploeg net zo manifesteert als bij Ajax, zal dat wel goed komen. Peter Bosz stelde al meerdere malen dat hij voorzichtig moet zijn met het talent, maar Dolberg speelt inmiddels bijna alles, blijft daarbij fit én belangrijk. 

Denemarken kan wel een goede spits gebruiken. De WK-kwalificatie verloopt niet bijster goed, met een vierde plaats in groep E, na drie wedstrijden. Er werd verloren van Polen (3-2) en Montenegro (0-1), en gewonnen van Armenië (1-0).

Een zege op Kazachstan is dus noodzakelijk, willen de Denen blijven hopen op plaatsing voor het WK.

Naast Dolberg is ook Lasse Schöne voor beide duels opgeroepen, net als oud-Ajacieden Christian Eriksen en Viktor Fischer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >